Meta Maze

Doloris is een unieke kunstinstallatie waar bezoekers door kunnen klimmen, kruipen en lopen. Een beleving die je zintuigen prikkelt en de kracht heeft om bij haar bezoekers emoties los te maken. De installatie laat mensen op een laagdrempelige en nieuwe manier cultuur ervaren. Daarnaast kunnen cultuurliefhebbers kunst intensiever ervaren omdat ze er in ondergedompeld worden.

Meer informatie over Doloris

Inspiratie

Initiatiefnemer is Joep van Gorp, oprichter en eigenaar van cultureel bureau Qanvas. Hij bezocht ruim vijf jaar geleden in Berlijn het doolhof Peristal, een kunstproject van de Duitse kunstenaar Tim Hendrik Schneider. Sindsdien loopt Joep met het idee om dit concept ook naar de Tilburgse binnenstad te halen. Tim Hendrik Schneider ontwierp een tweede doolhof, speciaal voor Tilburg. Samen met een groot team van kunstenaars wordt dit nu opgebouwd in het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan.

Crowdfunding

Voor de realisatie en exploitatie van dit project is een grote community nodig. Naast verschillende publieke en particuliere fondsen en sponsoring, wordt ook financiering gezocht via crowdfunding.

Meer informatie over crowdfunding

Motivatie Kunstloc Brabant

Samen met 15 Nederlandse kunstenaars – waaronder 6 Brabantse makers – creëert Doloris een unieke kunstinstallatie. Op het raakvlak van kunst, cultuur en entertainment laat Doloris mensen op een laagdrempelige en avontuurlijke manier cultuur ervaren. Dit surrealistische universum is een aanwinst voor Tilburg en Brabant. De inzet van crowdfunding vergroot het maatschappelijke draagvlak en verbindt nog voor de officiële opening een breed publiek aan Doloris. Kunstloc Brabant steunt deze crowdfunding!

Dit kan ook met crowdfunding