Raffi Shahbaz Nazarian is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van zijn afstudeerfilm is hij een crowdfunding gestart. "ECHT HOUT"  is een absurde komediesketch waarin bijgeloof en ontbossing centraal staan.

Het verhaal

Thomas ontvangt een compliment van een aantrekkelijke man en om zijn goed geluk te bewaren, klopt Thomas af op papier. Op het Hoofdkwartier van Afkloppingen komt er een melding binnen van Thomas' afklopping. Ze keuren de afklopping af, omdat een afklopping op écht hout moet worden gedaan. Niet op papier. Thomas krijgt een melding op zijn telefoon dat zijn afklopping is geweigerd en dat hij écht hout moet zoeken om op af te kloppen binnen één minuut.

Inspiratie & thematiek

Van oorsprong is Raffi Armeens en zijn Armeense opvoeding heeft hem bijgeloof bijgebracht: mensen die andere keuzes maakten, omdat ze geloven dat iets ongeluk of voorspoed brengt. Hij stelde zichzelf de vraag: "hoe zou het eruit zien als er daadwerkelijk een centrale bestaat dat mensen straft en beloont aan de hand van bijgelovige regels?" Met deze komediesketch wil hij de absurditeit hiervan laten zien als het echt zou bestaan. 

"ECHT HOUT" is ook een knipoog naar de ontbossing in de wereld. De sketch speelt zich namelijk af in een toekomst waarin er geen bomen meer zijn, omdat ze zijn gekapt. Bijna alles is industrieel en van beton gemaakt. Dat maakt het voor Thomas nóg moeilijker om écht hout te vinden om daarop af te kloppen.

Hoofdpersoon Thomas is homoseksueel. Raffi is zelf ook homoseksueel en hij wil homoseksualiteit normaliseren in films en sketches, zodat het verhaal niet altijd hoeft te gaan over de negatieve maatschappelijke reactie op homoseksualiteit, maar dat homoseksualiteit iets normaals is en de nadruk ligt op andere uitdagingen die LHBTQ-mensen moeten overwinnen.

Motivatie Kunstloc Brabant

De afstudeerfilm van Raffi Shahbaz Nazarian (AKV|St.Joost) – een komediesketch over vooroordelen, homoseksualiteit, bijgeloof en ontbossing – wordt zijn visitekaartje naar de professionele (Brabantse) filmsector. De inzet van crowdfunding draagt bovendien bij aan zijn ontwikkeling op het gebied van cultureel ondernemerschap. Kunstloc Brabant ondersteunt de jonge filmmaker van harte!

Dit kan ook met crowdfunding