De philharmonie zuidnederland is het professionele symfonieorkest voor Zuid-Nederland. Het orkest zoekt de verbinding met alle inwoners van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland met een breed aanbod van activiteiten. Ook biedt het orkest een educatieprogramma waarmee het jaarlijks duizenden kinderen en jongeren de magie van muziek laat beleven. Om dit programma uit te breiden start het orkest een crowdfunding om een instrumentenfilm te maken in samenwerking met jeugdtheatergezelschap Het Laagland, genaamd 'Expeditie Orkest'.

Foto: philharmonie zuidnederland

Bekijk de film Expeditie Orkest

De film

De instrumentenfilm 'Expeditie Orkest' biedt inzicht in het symfonieorkest en de verschillende instrumenten die in het orkest zitten. Op een toegankelijke manier toont de film de instrumenten van de bouw ervan tot aan het musiceren. Zo draagt de film bij aan de verbreding van kennis over muziek. 

De instrumentenfilm 'Expeditie Orkest' kan in zijn geheel worden ingezet, maar de hoofdstukken kunnen ook apart worden gebruikt, zodat hij geschikt is voor ieder type lesmateriaal. Kinderen, maar ook beginnende concertbezoekers, ouders of grootouders kunnen plezier beleven aan en leren van de film. De film wordt gemaakt in samenwerking met theatergezelschap Het Laagland

Om de productiekosten van de film te financieren, is philharmonie zuidnederland een crowdfunding-campagne gestart.

bekijk hier de crowdfunding-campagne

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Kunstloc Brabant ondersteunt graag de ambitie van philharmonie zuidnederland om met de instrumentenfilm Expeditie Orkest een bijdrage te leveren aan educatie en kennisdeling omtrent de instrumenten en samenstelling van het symfonieorkest. Zij kijkt met belangstelling uit naar de film en hoe deze de verbeelding van kinderen stimuleert.

Foto: philharmonie zuidnederland

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Wil je meer weten over crowdfunding voor de realisatie van je film?

Neem dan gerust contact met me op.

dit kan ook met crowdfunding