Fotograaf Wiosna van Bon maakt een boek van haar fotoproject waarbij de gezinnen van gedetineerden in beeld worden gebracht en hun verhaal vertellen. Family Stranger is een fotoserie over gezinnen van gedetineerden nadat ze ontdekt hebben dat een gezinslid een misdaad heeft gepleegd en de gevangenis ingaat. Het doel van het fotoproject Family Stranger is om bewustwording te creëren voor de worstelingen die deze gezinnen doorstaan.

Het gezin zit de straf mee uit

Fotograaf Wiosna van Bon zet de mens altijd centraal en haar projecten gaan over ethische vragen in het leven: 'Ik wil laten zien dat het achterblijvende gezin ook “veroordeeld is”, en het gezin de straf mee uitzit in haar eigen wereld.' In boekvorm komt het verhaal van de gezinnen van gedetineerden het best tot zijn recht. ​Family Stranger is een boek om steeds opnieuw op te pakken, om naar de beelden te kijken, de verhalen te lezen en nieuwe verbanden te vinden. 

Crowdfunding

Om de publicatie van haar eerste fotoboek daadwerkelijk mogelijk te maken, start Wiosna van Bon deze crowdfunding. In het fotoboek hebben- naast de beelden- ook de interviews een belangrijke rol. 

Motivatie Kunstloc Brabant

Met het project Family Stranger raakt Wiosna van Bon een ingewikkeld maar vooral relevant thema. Zij zet kunst in om ongehoorde verhalen een podium te geven en een taboe te doorbreken. Ook Kunstloc Brabant gelooft in de kracht van verbeelding om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en wij steunen daarom graag deze publicatie.

 

Dit kan ook met crowdfunding