Fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski volgt de Brabantse Henny al ruim 40 jaar met behulp van zijn camera en interviews. Na zes eerder uitgegeven fotoboeken over haar leven; is het nu tijd voor een zevende. Om deze publicatie te realiseren, is Szulc Krzyzanowski een crowdfunding gestart.

Over "Henny. Ik ben nog niet klaar"

In 1976 koos fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski een willekeurige werkende jongere uit om te documenteren. De keuze viel op Henny; een toen zestienjarig meisje uit Cromvoirt die aan de lopende band in een koekjesfabriek in Vught werkte.

De documentatie door middel van foto’s en interviews ontwikkelde zich tot een langlopend project: ca. elke vijf jaar keerde Michel terug naar Henny in haar woonplaats Waalwijk. Inmiddels volgt de fotograaf haar al 42 jaar; zijn er 6 boeken verschenen; en is het Henny-project opgenomen in de collectie van het Nederlands Fotomuseum; de Universiteit Leiden; en het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam.

Over Michel Szulc Krzyzanowski

Michel Szulc Krzyzanowski werd in Oosterhout geboren in 1949. Hij studeerde aan de Academie St. Joost in Breda; behaalde in 1970 zijn diploma in fotografie en vrije grafiek aan de Koninklijke Akademie in ’s-Hertogenbosch. Sindsdien werkt hij als autonoom fotograaf. Szulc Krzyzanowski maakt zowel artistiek-conceptuele foto’s als foto/documentaireprojecten geworteld in het sociale domein.
 

Motivatie Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant steunt dit bijzondere zevende fotoboek over de Brabantse Henny. De eveneens uit Brabant afkomstige Szulc volgt haar als autonoom fotograaf inmiddels ruim 40 jaar en heeft daarmee veel erkenning vergaard; via expositie en opname in diverse collecties door heel Nederland.

dit kan ook met crowdfunding