Ingrid Simons is een crowdfunding campagne gestart voor haar publicatie ‘Het licht & het duister’, waarin ze haar verblijf als artist-in-residence bij het Van GoghHuis in Zundert vastleg door middel van beeld en tekst. 

Over Het licht & het duister

Als frequente artist-in-residence heeft Ingrid Simons het een persoonlijke traditie gemaakt om haar werkperiodes vast te leggen in (foto)boekvorm. Daarin documenteert zij telkens de werken die tijdens haar verblijf zijn ontstaan en biedt verdieping door middel van begeleidende teksten. Op deze manier wil zij een breder publiek inzicht geven in haar, normaal gesproken zeer intieme, maakproces. ‘Het licht & het duister’ brengt een van Simons’ meest recente residencies in beeld: haar werk- en onderzoeksperiode in het Vincent van GoghHuis te Zundert in september/oktober 2017. Tijdens haar verblijf als artist-in-residence in het voormalig woonhuis van de schilder, liet Simons zich inspireren door ‘zijn’ landschap en hoopt zo – letterlijk – in zijn voetsporen te treden.   

Over Ingrid Simons

Ingrid Simons (Eindhoven, 1976) schildert, maakt grafische kunst, keramiek, maar ook korte films en video-installaties. Ze is geïnteresseerd in het deconstrueren en opnieuw opbouwen van landschappen volgens haar persoonlijke ervaring. Simons volgt daarbij de historische traditie van de landschapschilderkunst, die zij op hedendaagse wijze voortzet.

Motivatie Kunstloc Brabant

In ‘Het licht & het duister’ documenteert Ingrid Simons haar verblijf als artist-in-residence in het Vincent Van GoghHuis te Zundert. Haar ontwikkeling als maker wordt hierin duidelijk zichtbaar gemaakt.

Meer weten over crowdfunding

Neem contact met mij op.

dit kan ook met crowdfunding

Hazenjacht
Goeikes - Het jaar van Lucas Gassel
Van Houdoe naar How Do...?
An Evening With Knives
Kempenerpop
Daan Manneke 80
Dageraad
Dokter Kees
Mama
Het kleinste kamertje
Family Stranger
Hopsa Heisasa | Vincent van den Ouden
STER | Catherina Iosifidis
Hoi meisje | Jamila Smit
Gebroken | Sjoerd Damen
Echt Hout | Raffi Shahbaz Nazarian
Luka | Roelie Post
Controller | Jesse van der Meulen
Buoyancy
Anamnesis | Caspar Naaijkens
Doloris
De Operateur | Jasper Loos
Ze zien los!
Sexual healing
Het licht & het duister
Scarlet Stories | Necrologies
Vaste locatie The Living Museum
Henny. Ik ben nog niet klaar
Heruitgave Design Works
Debuutalbum Mudita
't Is goed zo
The Mother of Beauty
Opera op de Parade
Alles in Kleur - Sheewawah
Concertvleugel voor Paradox
Een passende entree voor de LocHal
De Oude Ambachten
L.I.F.E.
Op de grens van mijn eiland