Ingrid Simons is een crowdfunding campagne gestart voor haar publicatie ‘Het licht & het duister’, waarin ze haar verblijf als artist-in-residence bij het Van GoghHuis in Zundert vastleg door middel van beeld en tekst. 

Over Het licht & het duister

Als frequente artist-in-residence heeft Ingrid Simons het een persoonlijke traditie gemaakt om haar werkperiodes vast te leggen in (foto)boekvorm. Daarin documenteert zij telkens de werken die tijdens haar verblijf zijn ontstaan en biedt verdieping door middel van begeleidende teksten. Op deze manier wil zij een breder publiek inzicht geven in haar, normaal gesproken zeer intieme, maakproces. ‘Het licht & het duister’ brengt een van Simons’ meest recente residencies in beeld: haar werk- en onderzoeksperiode in het Vincent van GoghHuis te Zundert in september/oktober 2017. Tijdens haar verblijf als artist-in-residence in het voormalig woonhuis van de schilder, liet Simons zich inspireren door ‘zijn’ landschap en hoopt zo – letterlijk – in zijn voetsporen te treden.   

Over Ingrid Simons

Ingrid Simons (Eindhoven, 1976) schildert, maakt grafische kunst, keramiek, maar ook korte films en video-installaties. Ze is geïnteresseerd in het deconstrueren en opnieuw opbouwen van landschappen volgens haar persoonlijke ervaring. Simons volgt daarbij de historische traditie van de landschapschilderkunst, die zij op hedendaagse wijze voortzet.

Motivatie Kunstloc Brabant

In ‘Het licht & het duister’ documenteert Ingrid Simons haar verblijf als artist-in-residence in het Vincent Van GoghHuis te Zundert. Haar ontwikkeling als maker wordt hierin duidelijk zichtbaar gemaakt.

Meer weten over crowdfunding

Neem contact met mij op.

dit kan ook met crowdfunding