Kempenerpop is een begrip in Waarle. In 2016 zou de allerlaatste Kempener Pop zijn, besloot de toenmalige organisatie. De reacties van de bezoekers - dat dit eigenlijk niet kon - inspireerde de nieuwe organisatie om naar voren te stappen. Kempener Pop móet doorgaan – na 35 jaar kan dit festival niet zomaar verdwijnen.

Kempener Pop gaat mee met de tijd, maar zoekt ook oude idealen op. De nadruk zal liggen op wat de eigen regio en specifiek het eigen dorp kunnen bijdragen. Regionale acts en bands uit het dorp krijgen een podium; er wordt gewerkt met lokale leveranciers en vrijwilligers zijn altijd welkom. De organisatie wil met deze manier van samenwerken hun steentje bijdragen aan wat je een dorpsgevoel kunt noemen: met elkaar voor elkaar.

Het popfestival kreeg een nieuw jasje met behulp van crowdfunding en ook volgende edities wil de organisatie het festival mogelijk maken via de crowd. In 2018 ging de organisatie van Kempenerpop terug naar de essentie: een lokaal festival van en door enthousiastelingen uit de regio. Op 21 september 2019 staat er weer festival met: goede bands, lekker eten en drinken, en een groot Kinderplein, allemaal uit de regio. Al jaren is Kempenerpop een festival met een gemoedelijke sfeer, een plek om elkaar te ontmoeten. Waar alles en iedereen welkom is!

Crowdfunding

Mede dankzij de donateurs was Kempenerpop 2018 een groot succes. Daarom starten zij opnieuw een crowdfundingactie voor Kempenerpop 2019 om zo samen met het publiek een nieuwe editie mogelijk te maken. 

Motivatie Kunstloc Brabant

Kempener Pop is een popfestival in de breedste zin van het woord. De nieuwe versie gaat mee met de tijd maar blijft toch vertrouwd. Samenwerking tussen verschillende verenigingen en organisaties, met name uit Waalre, neemt een belangrijke plaats in. De nieuwe versie heeft mede een idealistisch karakter en wil vooral mensen laten kennis maken met elkaar, met muziek als bindmiddel. Kunstloc Brabant is enthousiast over de manier waarop de organisatie van Kempenerpop met een grote groep vrijwilligers een kwalitatief regionaal muziekfestival neerzet met aandacht voor lokale talenten. Daarbij zijn zij elk jaar weer op zoek naar ontwikkeling en vernieuwing. 

dit kan ook met crowdfunding