The Living Museum start een crowdfunding-campagne om de realisatie van het boek Wie dit leest is kunst te financieren. Wie dit leest is kunst is een creatief DIY-boek voor (jong)volwassenen die bezig zijn met persoonlijk herstel. Dat kan herstel zijn van een ziekte, verslaving, dakloosheid of een andere levensingrijpende gebeurtenis. Zo geeft het de lezer inzicht in het eigen handelen, talenten en motivaties.

Foto: Gert Willem Haasnoot

 

The Living Museum en de makers

The Living Museum in Tilburg is een vrijplaats waar dagelijks kunst wordt gemaakt door mensen met een geleefde ervaring. Een deel van deze outsider kunstenaars (kunstenaars die niet professioneel zijn geschoold), heeft meegewerkt aan de inhoud van Wie dit leest is kunst. Daarnaast werkten 50 professioneel geschoolde kunstenaars mee. Samen creëerden zij de vorm en inhoud van dit boek.

Wie dit leest is kunst laat een doelgroep, voor wie dit niet vanzelfsprekend is, kennismaken met kunst. Om het boek terecht te laten komen bij de mensen voor wie het is gemaakt, zoals gevangenen, daklozen of bij de afdelingen van de GGZ, gaat The Living Museum 1.000 exemplaren drukken en via een pay what you can-principe verkopen. Zo komt het terecht bij de doelgroep, voor wie het kopen van een boek of kunst(creatie) niet vanzelfsprekend is.

 

bekijk hier de crowdfunding

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Wie dit leest is Kunst! laat zien dat kunst een succesvol middel kan zijn tot herstel. Daarnaast is het een prachtige samenwerking van professionele kunstenaars en outsider artists. 

Foto: Gert Willem Haasnoot

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

dit kan ook met crowdfunding