Roelie Post is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van haar afstudeerfilm is zij een crowdfunding gestart. "Luka" is een kleurrijke film over bindingsangst.

Het verhaal

Luka is een stoere; spontane; impulsieve meid met een passie vooor tekenen. En Luka heeft bindingsangst. Bas is een lieve jongen met soms wat slechte humor en een passie voor stripboeken. Ze leren elkaar kennen en het klikt al snel tussen hen. De film zal hen volgen in de opvolging van dates en laat Luka's worsteling zien tussen twee werelden. Door haar impulsiviteit zet ze zich af tegen haar bindingsangst; maar tegelijkertijd wordt ze weer terug getrokken naar die bindingsangst.

Inspiratie & stijl

De film is gebaseerd op de relatie tussen Roelie en haar huidige vriend. De karakters zijn op hen gebaseerd. Het wordt een speelse en energieke film; waarbij wordt gewerkt met improvisatie. Hierdoor kan de kijker zich meer inleven in de personages en komt de impulsiviteit van Luka goed naar voren .

Motivatie Kunstloc Brabant

De kleurrijke afstudeerfilm van Roelie Post (AKV|St.Joost) over bindingsangst wordt haar visitekaartje naar de professionele (Brabantse) filmsector. De inzet van crowdfunding draagt bovendien bij aan haar ontwikkeling op het gebied van cultureel ondernemerschap. Kunstloc Brabant ondersteunt de jonge filmmaker van harte!

dit kan ook met crowdfunding