Mama is een persoonlijk zelfportret over de liefdesangst van een vrijgezel, haar torenhoge paaldansambities en het zelfonderzoek dat daar uit voortkomt. Marieke de Bra onderzoekt in deze film haar eigen valkuilen, waaronder haar verlatingsangst. Ze wil een licht schijnen op de puinzooi die soms achter de schone schijn van een mensenleven schuilgaat, en hoopt daarmee de kijker vertrouwder te maken met kwetsbaarheid en verdriet.  ​

Crowdfunding

Marieke wil haar verhaal, maar ook dat van vele anderen, vertellen. Ze geeft een eerlijke kijk in haar emotionele achtertuin, waar kwetsbaarheid, plezier, ongemak, ambities, pijn en geluk gewoon naast elkaar bestaan. Marieke: "Hoe vaker mensen deze boodschap uitdragen, hoe gewoner die opvatting voor anderen zal gaan klinken, hoe makkelijker het wordt je eigen shit en die van anderen te erkennen." 

Alles is gefilmd, maar voor de editing & post-productie, de filmmuziek en distributie is Marieke een crowdfunding gestart. 

Motivatie Kunstloc Brabant

In deze documentaire over liefdesangst gaat Marieke de Bra terug naar haar Brabantse roots: de dansschool van haar ouders in Roosendaal. Een persoonlijke zoektocht en tegelijkertijd een herkenbaar verhaal over vallen, opstaan, pijn en geluk. Via een eerlijk portret laat Marieke zien dat het leven ook tegenslagen kent en we ons niet hoeven te verstoppen achter de schone schijn van succes. Kunstloc Brabant steunt deze boodschap!

dit kan ook met crowdfunding