Opera Jalanan, oftewel straat opera, is een korte dadaïstische muziekfilm met Indonesische straatverkopers in de hoofdrol. Arjan Onderdenwijngaard maakt deze film in nauwe samenwerking met de Indonesische filmmaker Nier Castielroy. Voorjaar 2022 gaat de film in Tilburg in première.

Eerbetoon

De vele honderdduizenden straatverkopers in Indonesië verlevendigen het straatbeeld en brengen met hun herkenbare roep of geluid, ook tijdens de Covid pandemie, hun producten en diensten aan de man. Opera Jalanan is een eerbetoon aan hen.

9842

Oude opnames, nieuwe techniek

In de jaren tachtig maakte Arjan opnames van diverse verkopers en het idee ontstond om van de verschillende geluiden een muziekstuk te maken. Toen was dit niet mogelijk, maar met de huidige nieuwe technieken wel. Om de avantgardistische, dadaïstische muziekfilm te realiseren is Arjan een crowdfunding gestart.

Motivatie Kunstloc

Arjan Onderdenwijngaard is schrijver, beeldend kunstenaar, acteur en fotograaf. Deze veelzijdige maker is gevestigd in Tilburg én in Indonesië en veel van zijn werk gaat over de gedeelde geschiedenis. Sinds de jaren zeventig is hij onderdeel van de Brabantse cultuursector en hij maakt met deze muziekfilm zijn debuut als regisseur. Kunstloc Brabant steunt deze stap van harte.

bekijk hier de crowdfunding-campagne

dit kan ook met crowdfunding