Begin 2020 verzorgde Paradox Jazz Orchestra een aantal concerten die allemaal waren uitverkocht. Het orkest werd al snel een begrip. Om dit momentum te behouden werkt Paradox Jazz Orchestra aan het uitbrengen van een album met muziek van The Skymasters. Hiervoor zijn de musici een crowdfunding gestart.

Foto: Paradox Jazz Orkest tijdens repetitie. Foto door Gemma Kessels JazzNu.com

Het project

Tijdens ieder concert zet Paradox Jazz Orchestra een bigband, componist of arrangeur centraal. Tijdens het eerste concert stonden zo 'The Skymasters’ centraal, een bigband die bijna 50 jaar bestaan heeft. Van 1978 tot 1986 vergaarden The Skymasters veel populariteit doordat ze wekelijks op de radio te horen waren in het programma AVRO Swingtime. Elke week verwelkomde het orkest wisselende nationale en internationale solisten. Veel van deze muziek is maar één keer gespeeld. Sindsdien zijn de stukken beland in archieven en daar wil Paradox Jazz Orchestra verandering in brengen. 

Het orkest verzamelt de mooiste en meest indrukwekkende niet-uitgebrachte stukken van The Skymasters. Deze willen de musici graag verzamelen op een CD en daarvoor zijn zij een crowdfunding gestart. 

Wat speciaal is aan de concerten van Paradox Jazz Orchestra is dat de repetitie voorafgaand aan het concert plaatsvindt en toegankelijk is voor het publiek. Dit concept wil het orkest ook aanhouden bij de albumopname. Als alle maatregelen het toelaten, zal de albumopname inclusief repetitie toegankelijk zijn voor publiek. 

bekijk hier de crowdfunding

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Al vanaf de eerste uitverkochte concerten bleek er veel animo te zijn voor het werk van Paradox Jazz Orchestra. In korte tijd hebben de musici een schare fans weten te bereiken en het uitbrengen van een album is een mooie manier om hen in deze tijd te blijven bereiken. Kunstloc waardeert deze inzet en draagt dan ook graag bij aan de crowdfunding-campagne, die de zichtbaarheid van Paradox Jazz Orchestra alleen nog maar zal vergroten.

dit kan ook met crowdfunding