In de serie 'To pick up a stone' onderzoekt fotografe Claudia den Boer waarom mensen steentjes oprapen. Willen we daarmee verbonden blijven met iets wat al heel oud is? Ze fotografeerde de steentjes die ze zelf heeft opgeraapt in de bergen waar deze ooit vandaan kwamen. Ze ging op zoek naar de 'berg in de steen'. Voor de publicatie van deze serie is Claudia een crowdfunding gestart.

foto: Claudia den Boer

Het project

'To pick up a stone' komt voor uit Claudia's eerdere werk genaamd 'Anchors'. In de woestijnen raapte zij steentjes op om een stukje van het landschap bij zich te dragen. Later fotografeerde ze deze steentjes, maar dan in de bergen waar deze steentjes ooit vandaan kwamen. Met haar camera ging Claudia op zoek naar ‘de berg in de steen’. 

Waarom willen we ons verbinden met iets wat al heel lang bestaat; de aarde? Claudia nodigt met haar boek 'To pick up a stone' de lezer en kijker uit om te verbinden met wat al heel oud is. Het boek laat je vertragen, verstillen en opnieuw kijken.

De crowdfunding

Het ontwerp, de scans en lithografie van het boek zijn al klaar. Om het daadwerkelijk te kunnen drukken is Claudia een crowdfunding gestart via voordekunst. Het boek zal worden uitgegeven door The Eriskay Connection, waar Claudia al eerder haar werk liet uitgeven.

Naast het boek maakt Claudia ook een multi-mediale installatie van de serie. Hiervoor werkt ze samen met vormgever Paul van Weert en componist Jeroen Strijbos.

 

2429

foto: Claudia den Boer

Rol van Kunstloc Brabant

Een adviseur van Kunstloc Brabant heeft de initiatiefnemer geadviseerd bij de opzet en uitvoering van de crowdfunding.

De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. CF/2020/101.

dit kan ook met crowdfuning