The Living Museum Tilburg is een consumer-run outsider art project. Na 2 jaar lang een succesvol rondreizend circus te zijn geweest; wil de organisatie nu voet aan de grond: een vaste locatie! Daarvoor zijn zij een crowdfunding gestart.

Over The Living Museum Tilburg

The Living Museum Tilburg  is opgezet door Rob Haen en Tamara Podda. Na een bezoek aan het inspirerende Living Museum Bennebroek besloten zij dat elke stad een Living Museum nodig heeft. The Living Museum Tilburg biedt een stigma-vrije, positieve omgeving waar mensen gezien worden voor wat zij kunnen en in hun kracht worden gezet. Voor sommigen draait het om ontmoeting en samen creëren; voor anderen is het werken naar het professionaliseren van hun kunst. De kunstenaars maken en draaien alles zelf; ze zetten zichzelf weer in hun kracht. Dit heeft als gevolg dat zij als persoon groeien en richting vinden in het maken van hun kunst.

Motivatie Kunstloc Brabant

Al twee jaar biedt The Living Museum een vrijplaats voor ontmoeting; creatie en presentatie in Tilburg. Met bijzondere aandacht voor mensen met geleefde ervaring; op het gebied van bijvoorbeeld verslaving; psychiatrie of dakloosheid. The Living Museum werkt drempelverlagend voor (Brabantse) kunstenaars die zich verder willen ontwikkelen; maar deze stap nog niet hebben kunnen zetten. The Living Museum wilt nu de stap zetten naar een eigen locatie. Dit streven ondersteunt Kunstloc Brabant graag!

dit kan ook met crowdfunding