Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Tijd voor een feestje! Op dinsdagmiddag 15 oktober lanceren we Cultuurtraject Brabant: het gezamenlijke Noord-Brabantse traject voor curriculumontwikkeling en borging . Dit traject is - met input van intermediairs en cultuurprofessionals – ontwikkeld door de provinciale themagroep Cultuureducatie met Kwaliteit 3. Met taal, tools en theorie biedt het traject voor intermediairs en scholen een houvast om te werken aan inbedding van betekenisvolle cultuureducatie. Hoe dit in de praktijk eruit ziet, is voor iedere school en gemeente anders. Tijdens deze middag willen dit samenspel van richtingen samenbrengen op een locatie in het ‘hart’ van Brabant. Het belooft een inspirerende middag te worden vol kennisuitwisseling over het traject, de landelijke curriculumherziening  en bijbehorende didactiek. Mét… gebak van Robèrt van Beckhoven!

Je bent van harte welkom vanaf 13 uur bij EKWC Oisterwijk

Meld je aan

Programma

13.00                  Inloop / start rondleiding door EKWC (voor wie wil)

13.30                  Opening door de themagroep

Lancering van het traject en de website, met korte toelichting op het proces en de inhoud.

14.00                  Korte pauze

14.15                  ‘Van kerndoelen naar persoonsvorming’

Er komen nieuwe kerndoelen aan. Maar hoe ziet de reis eruit om vanuit een kerndoel richting te geven aan een dansles of beeldende activiteit? Wat is belangrijk om mee te nemen? In een ‘mini-college’ deelt Robin Brugman kennis en inzichten over wat de curriculumontwikkeling inhoudt en is er ruimte om hierover met elkaar uit te wisselen.

15.00                  Korte pauze

15.15                  ‘Wicked Arts Assignments’ / Authentieke kunsteducatie 

In deze workshop ga je zelf aan de slag om curriculumontwikkeling zo concreet mogelijk vorm te geven. We nemen je mee in de principes van authentieke kunsteducatie en de bijbehorende methodiek ‘Wicked Arts Assignments’. Hiermee kunnen spannende, grappige, poëtische of uitdagende kunstopdrachten ontworpen worden voor zowel het primair- als het voortgezet onderwijs. Je gaat naar huis met frisse ideeën om handen en voeten te geven aan betekenisvolle cultuureducatie.

16.00                  Afsluitende borrel

 

Locatie: EKWC, 10 Almystraat, 5061 PA Oisterwijk

Deze dag wordt georganiseerd door de themagroep CmK3 ‘Curriculumvernieuwing & borging’:

Lizet van Beek (De Nieuwe Veste, Breda), Robin Brugman (CiST, Tilburg), Dennis Spanjers (Muzelinck, Oss), Roy Franssen (Huis73, Den Bosch), Esther Leenders (Kunstloc Brabant), Kirsten Smeenk (CultuurContact, Helmond), Jitske Steenaart (Kunstloc Brabant), Beppie Remmits (Cultuurstation, Eindhoven), en Rolf Vonk (Erfgoed Brabant)

Meer weten?

Wil je meer weten over deze bijeenkomst? Neem contact met mij op!