Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Op dinsdag 20 september vindt in de LocHal de vernissage plaats van de expositie STAD = NATUUR, door de ogen van kunstenaars, vormgevers en (landschaps)architecten. Een expositie over klimaatadaptatie en het streven naar een nieuw evenwicht tussen mensen, planten, dieren, bodem en water in de stad.

Prikkelende kunstwerken en installaties laten zien hoe creatieve makers hun verbeeldingskracht inzetten voor de ontwikkeling van stadsnatuur. Van het efficiënt inzetten van de schaarse ruimte in de stad, en het bieden van een canvas waarop de natuur grip krijgt, tot het ruimte geven aan de natuur die zijn eigen weg vindt.

Het programma

15.30 uur – 16.00 uur

  • Inloop 

16.00 uur – 16.45 uur

  • Welkomstwoord door Henri Swinkels (directeur Kunstloc Brabant)
  • Reflectie op stadsnatuur en het belang van verbeeldingskracht in de ontwikkeling van een groene stad door Floris Alkemade (architect, lid Provinciale Raad voor de Leefomgeving van Brabant Advies, voormalig Rijksbouwmeester)
  • Interview met aanwezige makers door moderator Sophie Stravens 

16.45 uur – 18.30 uur

  • Bekijken van de expositie onder het genot van een drankje

Credits

Deze expositie van Kunstloc Brabant is tot stand gekomen in samenwerking met STUDIO REDD. Met bruiklenen van Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen, Prisma & Studio Assisië en een genereuze bijdrage in de realisatie van een levende groene expositie-laag door Van Helvoirt Groenprojecten, Sempergreen, Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten en Boomkwekerij Ebben.

Aanmelden

Toegang voor deze bijeenkomst is gratis. Meld je s.v.p. wel even aan. De expositie is te bezoeken van 15 september t/m 20 november 2022.

Aanmelden