Trends & ontwikkelingen (T&O) biedt een overzicht van het cultuurnieuws uit Nederland en Noord-Brabant. Zo kan iedereen in de culturele sector eenvoudig op de hoogte blijven van actuele berichten over o.a. cultuurbeleid, cultureel ondernemerschap, onderzoek, financiering, cultuureducatie en amateurkunst. Om het overzicht actueler, relevanter en gebruiksvriendelijker te maken is T&O verhuisd van MEST naar de nieuwe site van Kunstloc Brabant.

Bekijk Trends & ontwikkelingen

Inzicht in beleid en markt

Trends & ontwikkelingen begon ooit als een interne nieuwsbrief voor onze medewerkers. Intussen zijn er meer dan 2860 mensen geabonneerd op de wekelijkse nieuwsbrief. Uit een recent lezersonderzoek blijkt dat zij de dienst zeer waarderen. 83% van de deelnemers stelt dat T&O bijdraagt aan hun inzicht in beleid en markt in de culturele sector.

Naast het volgen van de actualiteit in de cultuursector en in Brabant, wordt ook het bijhouden van vakgerichte informatie, algemene nieuwsgierigheid, en expertisebevordering veel genoemd als reden voor het gebruik. In de tabel hiernaast zie je waar onze lezers T&O voor benutten.

Inzicht in beleid en markt

Sneller aansluiten op de actualiteit

Met de feedback uit het lezersonderzoek in gedachte hebben we T&O in een nieuwe vorm gegoten. Zowel een totaaloverzicht, als een fijner gesorteerd overzicht was een terugkerende wens. We hebben gekozen voor een totaaloverzicht dat eenvoudig te sorteren is met een filter en een zoekfunctie. Ton van der Linden, al sinds jaar en dag de drijvende kracht achter T&O, is zeer tevreden met de nieuwe vorm: "Met de manier waarop de Trends & Ontwikkelingen nu worden aangeboden, kunnen we sneller aansluiten op de actualiteit. En het is nu mogelijk om door middel van de zoekfunctie nieuwsberichten, rapporten of regelingen terug te vinden."

Blijf op de hoogte van jouw interesses

Voorheen werd er eens per week op vrijdag een overzicht geplaatst van de laatste trends en ontwikkelingen. Voortaan wordt het overzicht doorlopend bijgehouden. Je kunt dus op ieder moment dat het je uitkomt de laatste stand van zaken in de culturele sector doornemen. 

Met het filter wordt het voor ons makkelijk om snel een actueel overzicht van nieuws rond een bepaald onderwerp te creëren. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een overzicht maken van alle berichten over 'corona'. Daarmee vervangt dit overzicht ook het corona live-blog, dat wij sinds het begin van de corona-crisis hebben bijgehouden. 

Uit het lezersonderzoek bleek dat er nog een groot aantal interesses waren die buiten onze 'kopjes' vielen. Nu we niet meer vast zitten aan die kopjes kunnen wij hier beter op inspelen. In het filter keren de gebruikelijke kopjes terug, maar de zoekfunctie is de joker. Met een zoekopdracht kun je een overzicht maken specifiek op jouw interessegebied. Tip: sla de pagina met zoekresultaten op in je favorieten, dan heb je het actuele overzicht altijd binnen handbereik.

Trends en ontwikkelingen in je inbox

Natuurlijk gaat T&O ook door als wekelijkse nieuwsbrief. Ook deze is vernieuwd zodat je de meeste recente nieuwsitems al in de nieuwsbrief kunt lezen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heb je input voor de Trends en ontwikkelingen?

Laat het mij weten.

ons laatste nieuws

Verder met internationale ambities en kansen voor cultuurparticipatie

Verder met internationale ambities en kansen voor cultuurparticipatie

Regioprofiel nieuws: Dutch Culture bezocht Brabant, en de nieuwe werkgroep cultuurparticipatie is gestart.

18 september 2020
Blog | Taal …normaal?!

Blog | Taal …normaal?!

Adviseur Liesbeth Jans schrijft een blog over ons taalgebruik, taalverschillen en hoe er daardoor een mooie dialoog kan ontstaan.

17 september 2020
MEST is vernieuwd

MEST is vernieuwd

Ons online inspiratieplatform MEST heeft een nieuwe frisse look. Maar het gaat ons natuurlijk niet alleen om het uiterlijk!

10 september 2020
Anne Wenzel creëert herdenkingsplek voor Anne Frank in Den Bosch

Anne Wenzel creëert herdenkingsplek voor Anne Frank in Den Bosch

Iedereen kan sinds juli het Monument voor Vrijheid in volle glorie bewonderen.

2 september 2020
Blog | Het gesprek rondom de dood

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Atty laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020
Kunstloc Brabant zoekt nieuwe directeur-bestuurder

Kunstloc Brabant zoekt nieuwe directeur-bestuurder

Chris van Koppen gaat in maart 2021 met pensioen, na bijna 11 jaar als directeur-bestuurder van bkkc en Kunstloc Brabant.

1 september 2020
Laat studenten meedenken met jouw crowdfundcampagne

Laat studenten meedenken met jouw crowdfundcampagne

Crowdfund project gezocht! Spar met studenten van de Breda University of Applied Sciences over je campagne.

26 augustus 2020
Lang leve de vragenstellers

Lang leve de vragenstellers

Cultuureducatie is essentieel voor de ontwikkeling van een nieuwsgierige houding bij kinderen en jongeren.

25 augustus 2020
Trek erop uit! #2

Trek erop uit! #2

Musea, presentatie-instellingen, galeries en podia hebben hun publiek hard nodig. Onze adviseur Liesbeth Jans tipt hoopgevende kunstinitiatieven.

24 augustus 2020
Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

De vier ontwerpteams van de ontwerpwedstrijd Out of the Box tonen in augustus hun ontwerpen met een reizende expositie.

21 augustus 2020