Trends & ontwikkelingen (T&O) biedt een overzicht van het cultuurnieuws uit Nederland en Noord-Brabant. Zo kan iedereen in de culturele sector eenvoudig op de hoogte blijven van actuele berichten over o.a. cultuurbeleid, cultureel ondernemerschap, onderzoek, financiering, cultuureducatie en amateurkunst. Om het overzicht actueler, relevanter en gebruiksvriendelijker te maken is T&O verhuisd van MEST naar de nieuwe site van Kunstloc Brabant.

Bekijk Trends & ontwikkelingen

Inzicht in beleid en markt

Trends & ontwikkelingen begon ooit als een interne nieuwsbrief voor onze medewerkers. Intussen zijn er meer dan 2860 mensen geabonneerd op de wekelijkse nieuwsbrief. Uit een recent lezersonderzoek blijkt dat zij de dienst zeer waarderen. 83% van de deelnemers stelt dat T&O bijdraagt aan hun inzicht in beleid en markt in de culturele sector.

Naast het volgen van de actualiteit in de cultuursector en in Brabant, wordt ook het bijhouden van vakgerichte informatie, algemene nieuwsgierigheid, en expertisebevordering veel genoemd als reden voor het gebruik. In de tabel hiernaast zie je waar onze lezers T&O voor benutten.

Inzicht in beleid en markt

Sneller aansluiten op de actualiteit

Met de feedback uit het lezersonderzoek in gedachte hebben we T&O in een nieuwe vorm gegoten. Zowel een totaaloverzicht, als een fijner gesorteerd overzicht was een terugkerende wens. We hebben gekozen voor een totaaloverzicht dat eenvoudig te sorteren is met een filter en een zoekfunctie. Ton van der Linden, al sinds jaar en dag de drijvende kracht achter T&O, is zeer tevreden met de nieuwe vorm: "Met de manier waarop de Trends & Ontwikkelingen nu worden aangeboden, kunnen we sneller aansluiten op de actualiteit. En het is nu mogelijk om door middel van de zoekfunctie nieuwsberichten, rapporten of regelingen terug te vinden."

Blijf op de hoogte van jouw interesses

Voorheen werd er eens per week op vrijdag een overzicht geplaatst van de laatste trends en ontwikkelingen. Voortaan wordt het overzicht doorlopend bijgehouden. Je kunt dus op ieder moment dat het je uitkomt de laatste stand van zaken in de culturele sector doornemen. 

Met het filter wordt het voor ons makkelijk om snel een actueel overzicht van nieuws rond een bepaald onderwerp te creëren. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een overzicht maken van alle berichten over 'corona'. Daarmee vervangt dit overzicht ook het corona live-blog, dat wij sinds het begin van de corona-crisis hebben bijgehouden. 

Uit het lezersonderzoek bleek dat er nog een groot aantal interesses waren die buiten onze 'kopjes' vielen. Nu we niet meer vast zitten aan die kopjes kunnen wij hier beter op inspelen. In het filter keren de gebruikelijke kopjes terug, maar de zoekfunctie is de joker. Met een zoekopdracht kun je een overzicht maken specifiek op jouw interessegebied. Tip: sla de pagina met zoekresultaten op in je favorieten, dan heb je het actuele overzicht altijd binnen handbereik.

Trends en ontwikkelingen in je inbox

Natuurlijk gaat T&O ook door als wekelijkse nieuwsbrief. Ook deze is vernieuwd zodat je de meeste recente nieuwsitems al in de nieuwsbrief kunt lezen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heb je input voor de Trends en ontwikkelingen?

Laat het mij weten.

ons laatste nieuws

Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

Expositie Design Challenge 'Out of the Box'

De vier ontwerpteams van de ontwerpwedstrijd Out of the Box tonen in augustus hun ontwerpen met een reizende expositie.

27 juli 2020
Brabantse gemeenten investeren fors in cultuureducatie

Brabantse gemeenten investeren fors in cultuureducatie

44 gemeenten nemen deel aan de Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024. Dat betekent een gezamenlijke investering van 9 ton.

14 juli 2020
Derde indientermijn impulsgelden: wat je écht moet weten

Derde indientermijn impulsgelden: wat je écht moet weten

De belangrijkste informatie ten aanzien van de procedure en de vereiste documenten op een rij! 

13 juli 2020
Maak jouw internationale ambities waar

Maak jouw internationale ambities waar

Regioprofiel nieuws: Dutch Culture on Tour, terugkijken vragenuur Waarde van Cultuur, en terugblik laatste drie maanden.

9 juli 2020
Toekenningen tweede ronde impulsgelden 2020

Toekenningen tweede ronde impulsgelden 2020

Er is ruim € 800.000,- toegekend aan 18 innovatieve, toekomstbestendige en aansprekende culturele projecten.

8 juli 2020
Indienen aanvragen kennisvoucher en crowdfunding in de zomerperiode

Indienen aanvragen kennisvoucher en crowdfunding in de zomerperiode

Houd er rekening mee dat het in de zomerperiode iets langer kan duren voordat je aanvraag in behandeling wordt genomen.

6 juli 2020
Een nieuw hoofdstuk voor Ad en Johan

Een nieuw hoofdstuk voor Ad en Johan

We nemen afscheid van onze collega's Ad van Drunen en Johan Kersten en willen hen graag bedanken voor hun inzet. Veel geluk en succes in de toekomst!

3 juli 2020
Speciale aandacht voor het Brabantse kloosterleven

Speciale aandacht voor het Brabantse kloosterleven

2021 wordt het jaar van het Brabantse kloosterleven, met verschillende activiteiten en een ontwerpopdracht.

1 juli 2020
Reactie BrabantStad op BIS-advies

Reactie BrabantStad op BIS-advies

Regioprofiel nieuws: knelpunten in basisinfrastructuur, en 15 geslaagde marketeers.

29 juni 2020
Brabander wil rijk en gevarieerd cultureel aanbod

Brabander wil rijk en gevarieerd cultureel aanbod

Waar staan we in Brabant na de adviezen voor de BIS en BrabantStad subsidies? Onze directeur Chris van Koppen kijkt door zijn ooghaartjes.

23 juni 2020