

Op Verkenning
Verkenners trekken erop uit! In voor- en tegenspoed ondernemen ze hun zoektocht. Weer terug op vertrouwd terrein maken ze ons in woord, beeld en geluid deelgenoot van deze verrijkende tocht.


Herdenkingsmonument Slavernijverleden in Tilburg
Kunstloc denkt van idee tot onthulling mee bij de ontwikkeling van het Tilburgse herdenkingsmonument voor het slavernijverleden.


Kunstroute Het Groene Lint
Met de realisatie van meerdere kunstwerken langs een wandelroute integreren de gemeente Eersel en Veldhoven kunst met gebiedsontwikkeling.


Jaar van het Brabantse Kloosterleven
Het jaar 2021 is uitgeroepen tot het jaar waarin het Brabants kloosterleven op verschillende manieren voor het voetlicht wordt gebracht. Aanleiding voor dit themajaar is dat verschillende kloostergemeenschappen hun jubileum vieren.


Kunstwerk Groene Passage bij knooppunt De Hogt
Een kunstwerk dat de voetgangers- en fietsonderdoorgang bij het snelwegknooppunt De Hogt bij Eindhoven een stuk aangenamer maakt om te passeren.


Nationaal Monument Kamp Vught
Met een vernieuwde vaste expositie wordt de herinnering levend gehouden aan de geschiedenis van het kamp en de slachtoffers. In woord en beeld worden ook actuele vormen van vooroordelen, discriminatie en racisme getoond.


Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek
Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek verbindt hedendaagse kunst met het religieus en cultuurhistorisch erfgoed in een bijzonder gebied in Oosterhout.


Zuiderwaterlinie: niet vechten maar hechten
Provincie Noord-Brabant wil meer bekendheid genereren (en daarmee toerisme) voor de Zuiderwaterlinie. Het kunstproject van Tijd Rooijakkers helpt dit onbekende verhaal te vertellen.


Dansen met de vijand
Roosje Glaser overleefde dankzij haar danstalent de vernietigingskampen tijdens WO II. Zij is een van de 100 Brabantse helden waarmee de Provincie Noord-Brabant en ErfgoedBrabant de geschiedenis van bijzondere Brabanders willen vertellen.