Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Imke de Feber

Adviseur Muziek & Financiering

013 750 84 83

Hoe word je als kunstenaar een goede ondernemer? 

Ik geloof écht dat kunst de wereld beter maakt. De verbindende waarde van kunst op de verdeelde samenleving waar wij in leven is onmisbaar. Kunst geeft ruimte voor interpretatie, expressie en duiding, zonder daarbij maar één woord te verkondigen.

In de relatief korte geschiedenis van de mens, heeft kunst ons verbonden op momenten waartoe woorden nooit in staat waren. Ook anno 2022 dealen we met maatschappelijke vraagstukken van enorme omvang, zoals onze relatie met elkaar en de aarde, ingewikkelde economisch-politieke conflicten en de snel veranderlijke sociale samenstelling van ieders directe omgeving.

Vanuit mijn visie als maker, adviseur en mens vragen deze kwesties om een kunstenaars-mentaliteit. Maar hoe vind je je weg als maker in deze keiharde economie?

 
Identiteitsstrijd 

Creatief makerschap en ondernemerschap zijn twee rollen die niet vanzelfsprekend hand in hand gaan. Sinds mijn studie aan de Kunstacademie ben ik me bewust van deze identiteitsstrijd. Toch zal iedere ambitieuze maker tijdens zijn autonome carrière - linksom of rechtsom - in aanraking komen met ondernemerschap en het vermarkten van diens werk en merk. De creatieve sector is feitelijk de meest ondernemende sector die op dit moment bestaat.

Ik help makers zichtbaar en zeker van hun zaak te maken, en strijd vanuit mijn expertise voor hands on ondernemerschap voor makers!