Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Innovatielabs met Brabantse inbreng

De open calls van het programma Innovatielabs hadden als doel een impuls te geven aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, namens alle rijkscultuurfondsen, en CLICKNL voerden het programma uit in opdracht van het ministerie van OCW. 
De regeling is inmiddels gesloten. Er zijn 16 Innovatielabs gestart. We noemen op deze pagine een aantal labs met Brabantse inbreng. 

Naar kennispagina over Digitale Transformatie

Unlocking Fashion Heritage

Unlocking Fashion Heritage wil door middel van 3D-scans van museale modecollecties de historische, ambachtelijke kennis ontsluiten voor een breed publiek: van museummedewerkers tot ‘thuismakers’. Partners: Modemuze, een samenwerkingsverband met o.a. Design Museum - Den Bosch en Textielmuseum - Tilburg; 

De Podiumpas

De Podiumpas moet drempels verlagen voor cultuurliefhebbers om vaker en avontuurlijker naar het theater te gaan. Partners zijn o.a. Parktheater Eindhoven, Schouwburg Concertzaal Tilburg, De Nieuwe Vorst - Tilburg; 

Living Lab Open Cultuurdata

Living Lab Open Cultuurdata leert hoe open source technologie kan bijdragen aan een groter bereik en betere vindbaarheid van online aanbod van culturele producties. Met o.a. STRP - Eindhoven; 

Everybody in the (art)house!

Everybody in the (art)house! Onderzoekt hoe culturele instellingen hun digitale of hybride aanbod kunnen benutten om hun publiek te verbreden. Met o.a. talentontwikkelingstraject NEXT, onderdeel van TalentHub Brabant. 

Toolkit for the Inbetween

Toolkit for the Inbetween draait om experimenten rondom hybride cultuurbeleving met speciale aandacht voor de interactie tussen het fysiek en digitaal aanwezige publiek. Met: MU - Eindhoven en STRP - Eindhoven; 

Hybrid Models

Hybrid Models verkent de mogelijkheden van digitale, artistieke uitingen voor professionele muzikanten. Met partners: De Effenaar - Eindhoven, Stichting Cultuur EindhovenICT Innovatielab Eindhoven

Crowdkeeping

Crowdkeeping ontwikkelt een werkmethode en tool voor relatiebeheer. Met als partners: ekwc - Oisterwijk, Philharmonie Zuidnederland – Eindhoven/Maastricht, Uitvindfabriek - Breda. 

 

Digitale Transformatie

Type

Categorie

Digitale Transformatie in de culturele sector

Nieuwe technologische ontwikkelingen geven makers en instellingen steeds meer tools. Wat zijn de laatste ontwikkelingen?

1 oktober 2023
Digitale Transformatie in de culturele sector

Digitale kunst en kennisinstellingen

Landelijk en internationaal zijn er een hoop inspirerende plekken waar nieuwe digitale kunst samen met makers en samenwerkingspartners wordt ontwikkeld, getoond en bediscussieerd voor een groeiend publiek. Een greep uit de instellingen en festivals buiten Brabant.

1 september 2022
Digitale kunst en kennisinstellingen

Innovatielabs met Brabantse inbreng

De open calls van het programma Innovatielabs hadden als doel een impuls te geven aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, namens alle rijkscultuurfondsen, en CLICKNL voerden het programma uit in opdracht van het ministerie van OCW. De regeling is inmiddels gesloten. Er zijn 16 Innovatielabs gestart. We noemen op deze pagine een aantal labs met Brabantse inbreng.

1 september 2022
Innovatielabs met Brabantse inbreng

Subsidies en regelingen voor digitalisering

Grote en kleinere instellingen en ook individuele makers kunnen een beroep doen op subsidies die speciaal voor digitalisering in het leven zijn geroepen. Door kennis te delen en netwerken te vormen van culturele instellingen, makers, overheden, bedrijven, onderwijs en andere partners die soortgelijke vragen stellen, versnellen we de transformatie.

1 september 2022
Subsidies en regelingen voor digitalisering

Het veelbelovende idee dat de NFT heet

De NFT, de non-fungible token, is de nieuwste manier om digitale kunstwerken te verkopen. Een rondje langs een aantal NFT-adepten en -beginnelingen.

25 januari 2022
Het veelbelovende idee dat de NFT heet