Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Ook in 2023 is het weer mogelijk om een kennisvoucher aan te vragen. Daarnaast is de drempel om dit te doen lager geworden. Sinds dit jaar wordt namelijk 100% van de kosten van het coachingstraject gefinancierd met de subsidiebijdrage, en is een eigen bijdrage niet meer nodig. In dit artikel lichten we dit toe en laten we zien wat je allemaal kunt doen met een kennisvoucher.

Financiering voor het gehele coachingstraject

Binnen de kennisvoucherregeling kun je een aanvraag doen voor subsidie voor een op maat gemaakt coachingstraject. De kennisvoucher is in het leven geroepen om makers en culturele instellingen te ondersteunen bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. Wij definiëren cultureel ondernemerschap als een ideale balans tussen artistieke en zakelijke doelstellingen. Met een kennisvoucher kun je een coach inschakelen, die jou met een op maat gemaakt traject ondersteunt bij het beantwoorden van je leervraag. Het doel is dat je de opgedane kennis gebruikt in je eigen praktijk of organisatie.

Voorheen was een eigen bijdrage van 20% van de kosten van het traject verplicht. Sinds 2023 is dat niet meer het geval. Nu wordt 100% van de kosten van de coach gesubsidieerd tot een maximum van €7.500,-. 

Alle vereisten en criteria

Wat kun je met een kennisvoucher?

Er zijn veel verschillende leervragen en thema’s waar je aan kunt werken met een kennisvoucher. Zo kun je leervragen op het gebied van positionering, profilering, marketing, de ontwikkeling van een meerjarenvisie of -begroting en organisatieontwikkeling aanpakken. We lichten hieronder enkele voorbeelden uit om je een beeld te geven van wat er mogelijk is met een kennisvoucher.

Boey Wang

Boey Wang richt zich met Studio Boey op inclusieve vormgeving. Met zijn ‘Haptic Design’-methode daagt hij de vooral visueel georiënteerde designsector uit om mensen met een visuele beperking dezelfde ervaring te bieden als mensen met onbelemmerd zicht. Hij ontving al meerdere awards en nominaties voor 'Haptics of Cooking', een serie van keukengerei gericht op koken via de tast.

Met de kennisvoucher hoopt Boey antwoord te krijgen op de leervraag hoe hij zijn product bij klanten krijgt die het echt nodig hebben, en hoe hij een duurzame werkpraktijk voor zijn studio creëert.

Coach Jeroen van der Horst ondersteunt Boey hierin met coaching die is gericht op het verstevigen van het businessplan van de onderneming, het in de markt zetten van het product en ontwikkeling van de branding. 

Foto: Boudewijn Bollmann

Boey Wang

morgenmakers

morgenmakers is een sociaalontwerpbureau uit Eindhoven. Ze geven vorm aan de toekomst, en aan de weg ernaar toe. “Morgen vraagt om nieuwe manieren van samenleven en samenwerken, en om het doorbreken van vastgeroeste patronen en denkwijzen. Om het (anders) verbinden van wat er is, frisse ideeën en energie. Het gaat om verbindingen tussen mensen, organisaties en hun omgeving.” Het collectief doet onderzoek en maakt abstracte zaken concreet. Met technische kennis, design thinking en een sociaal hart.

Samen met coach Peter Inklaar (Charistar) werkte Morgenmakers aan het steviger neerzetten van hun interne organisatie door te kijken naar de balans in opdrachten, de inhoudelijke en financiële ambities en hoe deze zaken in een afgewogen mix bij elkaar kunnen komen. Zo heeft Peter de term 'Hollywood-teams’ geïntroduceerd, wat betekent dat per opdracht gekeken wordt welke (combinatie van) medewerkers met specifieke kwaliteiten het beste past bij deze specifieke vraag. Alleen de term al geeft energie, heeft morgenmakers ervaren. Ook het verstevigen van de marktpositie kwam aan bod. Met nieuwe inzichten is de organisatie in staat om deze verder te implementeren.
 

Albert van Abbe

Albert van Abbe is een muzikant en visueel kunstenaar die zijn naam heeft opgebouwd in de Eindhovense kunst- & technologiescene. Hij nam deel aan het talentontwikkelingstraject MusicHub Brabant. Naast de elektronische muziek die hij produceert, werkt hij ook aan de ontwikkeling van installaties en instrumenten, in samenwerking met o.a. Technische Universiteit Eindhoven en de High Tech Campus.

Met de kennisvoucher werkt Albert aan het beantwoorden van de leervraag ‘hoe bouw ik een succesvolle kunstenaarspraktijk op’? Hij krijgt hulp van coach Winfred Voordendag bij het opschalen van zijn praktijk, en het vinden van een goede balans tussen activiteiten en diverse verdienmodellen. Samen met de coach werkt Albert aan het vinden van focus en het ontwikkelen van de gewenste beroepspraktijk.

Foto: Alwin van Wijngaarden

 

Albert van Abbe

Wil je graag advies over een kennisvoucher-aanvraag?

Wil je advies over je aanvraag of bespreken of je plan in aanmerking komt voor een kennisvoucher? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. We kunnen ook met je meedenken bij het uitdiepen van de leervraag, of het vinden van een geschikte coach.

Aanvragen voor een kennisvoucher dienen voor verschillende deadlines door het jaar te worden ingediend. De deadlines vind je hier

kennisvoucher

Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Kunstloc stimuleert deelnemers aan de Van Gogh Nationaal Park Academie om een kunstenaar in te zetten.

8 december 2023
Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Kunstloc @ Dutch Design Week 2023

Dutch Design Week 2023 is in zicht! Ook dit jaar zijn er veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is geweest.

5 oktober 2023
Kunstloc @ Dutch Design Week 2023

Impulsgeldenprogramma in de 2e helft van 2023

Ook in de tweede helft van 2023 kan er een beroep worden gedaan op het impulsgeldenprogramma.

30 augustus 2023
Impulsgeldenprogramma in de 2e helft van 2023

Successen van 10 jaar impulsgelden

Welke 3 succesfactoren van de impulsgelden geven we de provincie mee bij de ontwikkeling van een nieuwe subsidieregeling?

6 juni 2023
Successen van 10 jaar impulsgelden

Impulsgelden stopt na 2023

De provincie zet in op de ontwikkeling van een nieuw investeringsprogramma.

11 april 2023
Impulsgelden stopt na 2023

Kennisvoucher aanvragen in 2023 nog laagdrempeliger!

In 2023 kun je een kennisvoucher aanvragen en is een eigen bijdrage niet meer nodig.

2 maart 2023
Kennisvoucher aanvragen in 2023 nog laagdrempeliger!

Kennisvouchers 2022

In 2022 hebben 19 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2022
Kennisvouchers 2022

Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Op DDW zijn weer veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is.

5 oktober 2022
Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Eenmalig extra budget impulsgeldenprogramma 2021 en 2022

Voor de subsidie impulsgelden is in 2021 ruim € 1 miljoen extra budget beschikbaar gekomen. Voor 2022 is er €2,4 miljoen beschikbaar

13 oktober 2021
Eenmalig extra budget impulsgeldenprogramma 2021 en 2022

Kennisvouchers 2021

In 2021 hebben 12 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2021
Kennisvouchers 2021

Terugblik op de impulsgelden

Wat heeft het succesvolle impulsgeldenprogramma Brabant de afgelopen jaren opgeleverd?

10 november 2020
Terugblik op de impulsgelden

Kennisvouchers 2020

In 2020 hebben 19 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2020
Kennisvouchers 2020

De Kennisvoucher: maatwerk voor het versterken van je culturele praktijk

Deze vijf ontwikkeldoelen behaalden makers en culturele instellingen met een kennisvoucher. Wat is jouw leervraag?

8 oktober 2020
De Kennisvoucher: maatwerk voor het versterken van je culturele praktijk

Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Ook in 2020 kan er een beroep doen worden gedaan op het impulsgeldenprogramma. Daarvoor is ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld door Provinciale Staten van Noord-Brabant.

12 december 2019
Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Kennisvouchers 2019

In 2019 hebben 18 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2019
Kennisvouchers 2019

Subsidieplafond kennisvouchers bereikt

Met kennisvouchers worden makers en culturele organisaties ondersteund bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. In totaal zijn er dit jaar 18 kennisvoucher-trajecten ondersteund.

8 juli 2019
Subsidieplafond kennisvouchers bereikt