Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

De kennisvoucher is in het leven geroepen om makers en culturele instellingen te ondersteunen bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. Twaalf makers hebben in 2021 externe expertise ingezet voor een concrete leervraag. 

De volledige aanvragen van deze makers kun je vinden in het overzicht van aanvragen voor de kennisvouchers in 2021. De kennisvouchers zijn beschikbaar gesteld door Provincie Noord-Brabant via het impulsgeldenprogramma. Kunstloc Brabant adviseert aanvragers en is in opdracht van de provincie verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

Bekijk de mogelijkheden met een kennisvoucher

Joost Pijnenborg

Als ontwerper en maker richt Joost Pijnenborg zich met jozem. Architectuurpraktijk op het ontwerpen en gerealiseerd krijgen van wat hij noemt 'genereuze architectuur'. Een diversiteit aan motieven en de wereldse complexiteit komt tot zijn recht in zijn ontwerpen.  Joost is zowel actief in het domein van particuliere (woning)bouw, als in het domein van natuur- en erfgoedbeheer, waarbij Brabants Landschap een van de opdrachtgevers is.

Leervraag: Hoe kan ik mijn artistieke ambitie met zakelijke doelstellingen verbinden, welke sterktes en kwetsbaarheden vormen mijn krachtprofiel, en welk overkoepelend bedrijfsmodel past daarbij?

Coach: Otte-Pieter Banga, Tree-Parq

Joost Pijnenborg op Behance

Joost Pijnenborg

Inge Guffens

Inge Guffens Media is het audiovisueel productiebedrijf van freelance regisseur Inge Guffens. Haar hart ligt bij het produceren van documentaire die dienen als spiegel voor een samenleving. Samen met Eva Zwart maakte ze de film Zorg voor Doy. In opdracht voor bedrijven en onderwijs produceert ze ook educatieve en informatieve films, en regisseert of presenteert online talkshows. Daarnaast maakt ze levensportretten, films waarin iemand de balans van zijn leven opmaakt als herinnering voor later.

Leervraag: Hoe pas ik mijn positionering, communicatie- en marketingstrategie aan om opdrachtgevers aan te trekken om producties te maken die een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat?

Coach: Jessica de Jaeger 

Inge Guffens Media

Inge Guffens

Erwin Thomasse

Vanuit zijn achtergrond in de graffiti en Eindhovense straatcultuur-scene van de jaren ’80 is Erwin Thomasse als kunstenaar gefascineerd door verborgen patronen en onderliggende verhalen die achter hedendaagse cultuur schuilgaan. Met tentoonstellingen bij het Van Abbemuseum, Mu en Onomatopee heeft hij de lokale mogelijkheden ten volle benut, en is het nu tijd om door te groeien naar een groter nationaal of internationaal podium.

Leervraag: Hoe kan ik door verdere professionalisering een beslissende stap zetten richting een zelfvoorzienende kunstenaarspraktijk?

Coach: Xander Karskens

Erwin Thomasse

Erwin Thomasse

DUKEBOX

DUKEBOX is hét urban huis van ‘s-Hertogenbosch en richt zich op het professionaliseren, faciliteren en stimuleren van urban arts, sport & culture. 

Leervraag: Welke organisatie-structuur is nodig om door te groeien, en welke kennis en competenties heeft het managementteam nodig om deze structuur te realiseren?

Coach:

Dukebox

DUKEBOX

Lieke Anna

Lieke Anna Haertjens studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Als fotografisch maker maakt ze werk dat zich kenmerkt door een schilderachtig en surrealistische karakter. Nu ze aan de slag wil met het filmproject Hoofd Stuk, merkt ze dat ze essentiële kennis mist. Met behulp van de deskundigheid van een expert wil ze haar culturele ondernemerschap versterken.

Leervraag: Hoe kan ik als fotograaf mijn idee vertalen naar een plan van aanpak voor een documentairefilm?

Coach: Susanne Opstal

Hoofd Stuk

Lieke Anna

Current Obsession

Current Obsession is een onafhankelijk magazine en platform ter promotie en ontwikkeling van het hedendaagse sieraad. Met een kenmerkende experimentele benadering en onconventionele stijl, worden nieuwe manieren om sieraden te ervaren getoond. Current Obsession werkt samen met exceptionele kunstenaars en ontwerpers en ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde merken en toonaangevende culturele instituten curatoriële projecten en evenementen.

Leervraag: Hoe kunnen we een samenhangende financieringsstrategie ontwikkelen, een heldere kadering en branding neerzetten, en de PR versterken en verbreden.

Coach: Geer Boogaard en Margot Gerene van Blueyard

Current Obsession magazine

Current Obsession

Shahar Livne

Shahar Livne is een conceptueel designer, die met haar projecten aanzet tot kritische reflectie op materiaalgebruik. Na haar afstuderen aan Design Academy Eindhoven in 2017 startte zij op succesvolle wijze haar eigen studio, met prijswinnende ontwerpen, internationale media-aandacht en exposities in gerenommeerde musea als gevolg. Na 4 jaar wil zij zich verder op de kaart zetten als autonoom ontwerper en met een kennisvoucher werken aan een organisatorisch en financieel duurzame beroepspraktijk.

Leervraag: Hoe kan ik me ontwikkelen op gebied van verkoopmanagement, branding en financieel management?

Coach: Frisky Creative Agency

Shahar Livne

Shahar Livne

Peerke Malschaert

Peerke Malschaert ontwikkelt kunstprojecten voor kinderen en jongvolwassenen waarin het ontmoeten van de ander en het ruimte maken voor elkaars perspectieven centraal staat. Met installaties en educatieve programma’s houdt ze jonge mensen in hun vormende jaren een spiegel voor.  

Leervraag: Hoe kan ik werken aan mijn positionering en organisatieontwikkeling, om zo mijn werkpraktijk steviger te verankeren?

Coach: Marieke Simons

Peerke Malschaert

Jos Klarenbeek

Jos Klarenbeek heeft sinds zijn afstuderen aan Design Academy Eindhoven (2015) een zelfstandige praktijk op het gebied van ontwerpend onderzoek. In zijn werk komen zijn wiskunde- en design-achtergrond bij elkaar in een fascinatie door complexe en onzichtbare systemen. Dit vertaalt zich in experimenteel vernieuwend materiaalonderzoek en innovatieve onderzoeken met cross-overs buiten de ontwerpwereld. Textiel, en de technische mogelijkheden van weven, spelen een steeds grotere rol in zijn werk. Hij wil de potentie die hij hier ziet verder aangrijpen voor cross-overs met wetenschap, coding, textielerfgoed en akoestische en verzachtende toepassingen in de architectuur. 

Leervraag: Hoe kan ik een professionaliseringsslag maken en werken aan de zichtbaarheid van mijn praktijk?

Coach: Frisky Creative Agency

Studio Jos Klarenbeek

Jos Klarenbeek

Niels Hoebers

Niels Hoebers bevindt zich op het grensvlak van design en animatie en studeerde aan Design Academy Eindhoven. Met zijn studio Niels Hoebers Creative Concepts & Animations, die hij in 2010 oprichtte, focust hij op het maken van stopmotion-animaties. Binnen de wereld van (Dutch) design heeft hij goede naamsbekendheid verworven door een duidelijke eigen signatuur en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers. Commerciële opdrachtgevers als TV-omroepen, textielfabrikanten, musea en Fair Trade-producenten vinden hun weg naar zijn studio. 

Leervraag: Hoe kan ik mij op de kaart zetten als autonoom kunstenaar en werken aan toekomstgericht ondernemerschap?

Coach: Frisky Creative Agency

Niels Hoebers

Niels Hoebers

Oortwolk

Met jeugdtheatergezelschap Oortwolk maakt Suzanne van der Horst interactief theater om bij kinderen het gesprek over gevoel op gang te brengen. Samen met een kindertherapeut wordt een na-programma ontwikkeld ter verdieping van de materie voor kinderen, docenten en ouders. De voorstellingen vertrekken vanuit kinderliteratuur, en worden gespeeld op basisscholen.

Leervraag: Hoe kan ik artistieke en maatschappelijk geladen ideeën vertalen naar strategische en zakelijke plannen?

Coach: Marieke Simons 

Oortwolk

Oortwolk

Charlotte Driessen

Charlotte studeerde in 2015 af aan de opleiding International Media & Entertainment Management aan de BUas in Breda met een korte psychologische thriller, waarmee haar filmproductiebedrijf C Amazing Films ontstond. Direct na haar afstuderen regisseerde en produceerde ze haar debuut-documentaire Kuluut. De film won enkele internationale awards en werd uitgezonden door de VPRO. Charlotte werkt op dit moment aan meerdere films, zowel documentaire als fictie, en de behoefte groeit om haar huidige filmproductiebedrijf Harpy Films op een verantwoorde manier te ontwikkelen en verstevigen. Dit als zakelijk producent met een creatief accent, als creative producer. Om zo niet alleen ruimte te geven aan haar eigen creativiteit, maar ook die van anderen waar te maken. 

Leervraag: Hoe kan ik als debuterend filmproducent werken aan de professionalisering en versteviging van mijn beroepspraktijk?

Coach: Hans de Wolf (creative producer bij KeyFilm) en Joost de Vries (managing director bij APostLab)

Charlotte Driessen

kennisvouchers

Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Kunstloc stimuleert deelnemers aan de Van Gogh Nationaal Park Academie om een kunstenaar in te zetten.

8 december 2023
Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Kunstloc @ Dutch Design Week 2023

Dutch Design Week 2023 is in zicht! Ook dit jaar zijn er veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is geweest.

5 oktober 2023
Kunstloc @ Dutch Design Week 2023

Impulsgeldenprogramma in de 2e helft van 2023

Ook in de tweede helft van 2023 kan er een beroep worden gedaan op het impulsgeldenprogramma.

30 augustus 2023
Impulsgeldenprogramma in de 2e helft van 2023

Successen van 10 jaar impulsgelden

Welke 3 succesfactoren van de impulsgelden geven we de provincie mee bij de ontwikkeling van een nieuwe subsidieregeling?

6 juni 2023
Successen van 10 jaar impulsgelden

Impulsgelden stopt na 2023

De provincie zet in op de ontwikkeling van een nieuw investeringsprogramma.

11 april 2023
Impulsgelden stopt na 2023

Kennisvoucher aanvragen in 2023 nog laagdrempeliger!

In 2023 kun je een kennisvoucher aanvragen en is een eigen bijdrage niet meer nodig.

2 maart 2023
Kennisvoucher aanvragen in 2023 nog laagdrempeliger!

Kennisvouchers 2022

In 2022 hebben 19 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2022
Kennisvouchers 2022

Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Op DDW zijn weer veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is.

5 oktober 2022
Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Eenmalig extra budget impulsgeldenprogramma 2021 en 2022

Voor de subsidie impulsgelden is in 2021 ruim € 1 miljoen extra budget beschikbaar gekomen. Voor 2022 is er €2,4 miljoen beschikbaar

13 oktober 2021
Eenmalig extra budget impulsgeldenprogramma 2021 en 2022

Kennisvouchers 2021

In 2021 hebben 12 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2021
Kennisvouchers 2021

Terugblik op de impulsgelden

Wat heeft het succesvolle impulsgeldenprogramma Brabant de afgelopen jaren opgeleverd?

10 november 2020
Terugblik op de impulsgelden

Kennisvouchers 2020

In 2020 hebben 19 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2020
Kennisvouchers 2020

De Kennisvoucher: maatwerk voor het versterken van je culturele praktijk

Deze vijf ontwikkeldoelen behaalden makers en culturele instellingen met een kennisvoucher. Wat is jouw leervraag?

8 oktober 2020
De Kennisvoucher: maatwerk voor het versterken van je culturele praktijk

Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Ook in 2020 kan er een beroep doen worden gedaan op het impulsgeldenprogramma. Daarvoor is ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld door Provinciale Staten van Noord-Brabant.

12 december 2019
Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Kennisvouchers 2019

In 2019 hebben 18 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2019
Kennisvouchers 2019

Subsidieplafond kennisvouchers bereikt

Met kennisvouchers worden makers en culturele organisaties ondersteund bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. In totaal zijn er dit jaar 18 kennisvoucher-trajecten ondersteund.

8 juli 2019
Subsidieplafond kennisvouchers bereikt