Stichting DocsintheCity ontvangt een bijdrage uit de impulsgelden om een industrieprogramma op te zetten bij het documentairefestival Beholders, dat van grote toegevoegde waarde is voor filmmakers op het reeds bestaande festivalprogramma.

Fotograaf: Tom Keetels

Het project

DocsintheCity ontwikkelt een industrieprogramma voor documentairefilmmakers bij het reeds bestaande internationale documentairefestival Beholders. Daarmee wil de organisatie tijdens het festival ook bijdragen een kennisopbouw- en uitwisseling tussen makers. Het programma moet een brug slaan tussen opleidingen en meer filmfestivals met competities en prijzen. Filmmakers krijgen bovendien ook een rol in de totstandkoming van de programmering van het industrieprogramma.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie erkent de toegevoegde waarde van het industrieprogramma op het reeds bestaande aanbod. De ontwikkeling van het programma, dat een brug slaat tussen opleidingen en filmfestivals met competities en prijzen, acht zij van betekenis voor het Brabantse cultuursysteem.

De volledige aanvraag is terug te vinden in het publieke overzicht van aanvragen, onder nr. IMP/2021/T1/375.

Rol van Kunstloc Brabant

Adviseurs Janneke van Laar en Iduna van de Ven hebben de initiatiefnemers van Beholders geadviseerd over de aansluiting van de beoogde ontwikkeling van hun festival op de impulsgeldenregeling.

Wil je meer weten over subsidie impulsgelden voor je filmproject?

Neem gerust contact met me op.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden