Kirsten van Teijn is in 2013 afgestudeerd als zelfstandig theatermaker aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch, en won in datzelfde jaar zowel de jury-, publieks-als persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Met haar frisse manier van werken en denken weet ze naast het cabaretpubliek ook de soms moeilijk bereikbare jongvolwassenen aan zich te binden.

(S)experiment

Kirsten ziet nieuwe kansen haar maatschappelijke impact te vergroten door een met haar publiek in dialoog te gaan over de thema’s gender, seksualiteit en identiteit. Dat gesprek gaat in essentie over ‘nieuwe vrijheid’ bereiken, vrijheid van denken en handelen in de liefde. Ze neemt het publiek mee in het maakproces van de voorstelling (S)experiment, en blijft ook voor en na de voorstelling in gesprek via een contextprogramma. Geïnteresseerd publiek wordt niet beschouwd als passieve afnemer van de voorstellingen, maar als betrokkene en partner bij het creëren van bijzondere ontmoetingen. Dit draagt ook bij aan het steviger profileren en positioneren van Kirsten van Teijn als merk.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De commissie spreekt haar waardering uit voor de vernieuwende wijze waarop Kirsten van Teijn met haar werk inspeelt op maatschappelijke thema’s. De commissie spreekt van een vernieuwende methodiek, door het creëren van een community waar Kirsten het gezicht en boegbeeld van is. 

De volledige aanvraag vind je in het publieke overzicht van aanvragen op onze website: nr IMP/2021/T1/333

Meer weten over inzet op publiekswerking met impulsgelden?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden