Kranen/Gille is een ontwerpstudio opgericht in 2007 door Jos Kranen en Johannes Gille. Na het afstuderen aan de Design Academy Eindhoven, is het duo in 2006 gaan samenwerken richting Salone Del Mobile 2007. Hier hebben zij hun eerste gezamenlijke ontwerpen kunnen tonen. Deze samenwerking is vervolgens, in de vorm van studio Kranen/Gille, uitgebouwd waarmee het duo inmiddels een geziene naam in de ontwerpwereld is geworden, met een eigen signatuur en bijbehorende erkenning. 

Kennisvoucher-traject

De afgelopen jaren heeft de artistieke ontwikkeling van Kranen/Gille alle ruimte gekregen en is er gewerkt richting verschillende doelgroepen. Het doel is om voor de komende jaren strategisch te bepalen welke doelgroepen Kranen/Gille gezien haar eigen achtergrond, haar werk tot nu toe en haar artistieke ambities richting de toekomst wil benaderen. Waar liggen de beste groeikansen, hoe kunnen die kansen in de toekomst het beste worden benut en op welke wijze kunnen de beoogde doelgroepen het beste worden benaderd? Hiermee moet de professionalisering van Kranen/Gille concreet handen en voeten krijgen. 

Het ontwerpersduo zal onder begeleiding van een coach van merkstrategiebureau Arthur & Brent werken aan een strategische visie op de toekomst van Studio Kranen/Gille alsook het pad daar naartoe. Onderdeel van dat pad is tevens de ontwikkeling van het merk Kranen/Gille in combinatie met marketing en communicatie zodat de buitenwereld Studio Kranen/Gille ook beleeft zoals bedoeld.

Met het resultaat van dit project, moet voor Studio Kranen/Gille een ontwikkelpad voor de komende vijf jaar beschreven zijn, om daarmee zowel artistiek als zakelijk verder te kunnen groeien op het fundament dat de afgelopen twaalf jaar is gelegd.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Ontwerpstudio Kranen/Gille heeft inmiddels al 12 jaar aan de weg getimmerd. De ontwikkeling heeft een vlucht genomen en het duo Kranen/Gille staat nu op een punt om een volgende stap te zetten in het cultureel ondernemerschap. De Adviescommissie Impulsgelden staat positief tegenover deze kennisvoucher-aanvraag van Kranen/Gille. Zij ziet dit als een eerste stap in een breder ontwikkeltraject ten behoeve van sterk cultureel ondernemerschap en is overtuigd van de relevantie en betekenis van dit traject voor de aanvrager.

Rol Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant heeft geadviseerd over de opzet van de aanvraag en de conceptaanvraag van feedback voorzien voordat deze werd ingediend. 

De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2019/024.

Dit kan ook met een kennisvoucher