Niels Hoebers bevindt zich op het grensvlak van design en animatie en studeerde aan Design Academy Eindhoven. Met zijn studio Niels Hoebers Creative Concepts & Animations, die hij in 2010 oprichtte, focust hij op het maken van stopmotion-animaties. Binnen de wereld van (Dutch) design heeft hij goede naamsbekendheid verworven door een duidelijke eigen signatuur en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers. Commerciële opdrachtgevers als TV-omroepen, textielfabrikanten, musea en Fair Trade-producenten vinden hun weg naar zijn studio. Met een kennisvoucher wil hij zich meer op de kaart zetten als autonoom kunstenaar en werken aan toekomstgericht ondernemerschap. 

Foto: Niels Hoebers

Het kennisvouchertraject

De focus van Niels Hoebers lag in de afgelopen 10 jaar altijd op stopmotion-animaties. De laatste 2 jaar is hij zich meer gaan ontwikkelen als autonoom kunstenaar, waar hij werkt aan Slowstories, off the grid storytelling. Dit zijn subtiele geanimeerde stillevens met een zekere vertraging, waarmee hij een meer intieme band met zijn toeschouwers kan opbouwen, hen even kan laten stilstaan en verwonderen. Met zijn studio wil hij toewerken naar een 50/50 verdeling tussen commercieel en autonoom werk, en meer ruimte maken om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Een van de kansen die hij hierin wil onderzoeken is hoe hij unieke projecten zou kunnen maken voor de wereld van de Non Fungible Tokens (unieke en niet uitwisselbare digitale items op een blockchain) en of hij deze kan integreren als een extra service en toevoeging aan zijn portfolio.  

De knelpunten die Niels Hoebers ervaart in zijn professionele ontwikkeling zijn het ontwikkelen van een langetermijnvisie en bescheidenheid op het zakelijke vlak. Omdat concrete doelen ontbreken stokt de ontwikkeling en blijft het te veel bij het reactief inspelen op opdrachten die zich aandienen. Meer richting, regie en een pro-actievere houding zijn nodig om meer ruimte en ingangen te creëren voor autonoom werk. 

In de tweede helft van 2021 zal Creative Agency Frisky Niels Hoebers begeleiden in een coachingstraject met focus op:

  • het opstellen van een heldere visie en missie en het formuleren van scherpe ambities;

  • het verbeteren van zakelijke creatieve capaciteiten t.b.v. de sales en bedrijfsvoering;

  • het inzicht krijgen in de verschillende inkomstenstromen en mogelijkheden om meer autonoom werk te kunnen gaan ontwikkelen.

Met dit traject wil Niels Hoebers zich meer op de kaart zetten als autonoom vormgever en daarnaast zijn ondernemerschap meer toekomstgericht vormgeven en duurzaam maken. 

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie Impulsgelden staat positief tegenover deze kennisvoucheraanvraag. De commissie heeft er voldoende vertrouwen in dat de begeleiding van en kennisdeling met de gekozen coach zal bijdragen aan de versterking van het cultureel ondernemerschap van de aanvrager.

De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2021/076.

Foto: Niels Hoebers.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Wil je meer weten over de inzet van een kennisvoucher ten behoeve van je eigen professionalisering?

Neem gerust contact met me op.

dit kan ook met een kennisvoucher