Tante Netty ontvangt een bijdrage uit de impulsgelden om kennisinstrumenten te ontwikkelen die ingezet kunnen worden door andere social designers en organisaties in het veld. Dat doet zij op basis van haar ervaring met social design en artistieke interventies met maatschappelijke impact, met name in Eindhoven. De instrumenten dienen tevens als middel om nieuwe opdrachtgevers aan Tante Netty te verbinden.

Foto: Nick Bookelaar

Het project

Tante Netty startte tien jaar geleden met het inzetten van social design om bij te dragen aan de verbetering van de sociale cohesie binnen Eindhovense wijk Woensel-West. Deze methodiek willen ze ook in andere wijken inzetten, en deelbaar maken. Daarom zet Tante Netty de impulsbijdrage in om een werkboek en impacttool te ontwikkelen. Met het werkboek worden Tante Netty’s impact en gerealiseerde projecten zichtbaar en de impacttool maakt de methodologie van Tante Netty inzichtelijk. Beide kunnen als tool en kennisinstrument ingezet worden door andere social designers en organisaties in het veld en dienen als middelen om nieuwe opdrachtgevers aan Tante Netty te verbinden.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Tante Netty neemt volgens de Adviescommissie een voorbeeldstellende rol in op het gebied van social design. Zij staat positief tegenover de meer langdurige samenwerking met toekomstige opdrachtgevers en de programmatische aanpak die het initiatief wil aangaan.

De volledige aanvraag is terug te vinden in het publieke overzicht van aanvragen, onder nr. IMP/2021/T1/339.

Rol van Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant heeft een adviserende rol gespeeld bij de totstandkoming van deze aanvraag. Adviseurs hebben meegedacht in het vertalen van de ambities van Tante Netty naar een concrete aanvraag bij de impulsgelden.

Wil je meer weten over subsidie impulsgelden voor de ontwikkeling van jouw organisatie?

Neem gerust contact met me op.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden