Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Burgerschap is aangeduid als één van de vier kernleergebieden in het nieuwe curriculum. En krijgt daarmee een steeds prominentere plek in het onderwijs. Cultuureducatie kan hier een waardevolle rol in spelen. Het draagt bij aan de culturele groei van leerlingen en persoonsvorming. Maar hóe draagt dat dan bij?

Pedagoog Gert Biesta benoemt drie onderwijsdomeinen: kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming. Waarbij met name persoonsvorming als aanleiding wordt genomen om tot betekenisvol onderwijs te komen. Cultuureducatie biedt ons unieke mogelijkheden om dit vorm te gaan geven.

Tijdens de inspiratieworkshop verkennen we hoe cultuureducatie zich tot persoonsvorming verhoudt en hoe betekenisgeving hierin ontstaat. Sluit aan bij de inspiratieworkshop om deze verkenning te gaan ervaren. 

En wil je na deze workshop verder in het onderwerp duiken om te ontdekken wat de begeleiding binnen cultuureducatie gericht op persoonsvorming betekent voor jezelf en jouw praktijk? Dan kun je je inschrijven voor de training “Hoe draagt cultuureducatie bij aan persoonsvorming?” (3 bijeenkomsten) in het najaar

 

Aanmelden

Cultuuraanbieders, intermediairs, leerkrachten en docenten die werkzaam zijn in/met het PO en/of VO in Brabant kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze workshop.

Aanmelden

Meer weten over de inspiratieworkshop Verkenning cultuureducatie en persoonsvorming?

Bekijk ook onze kennispagina

Of neem contact met ons op.