Masterclass crowdfunding voor film

Denk je eraan om je volgende film met crowdfunding te financieren? Kom naar deze KONKAV connects en doe kennis en inspiratie op en leer de beste tips en tricks.

Je film financieren via crowdfunding: het heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je doen, en wat vooral niet? Leer het van de kenners!

Cinecrowd vertelt je alles over het crowdfunden van je film, Kunstloc Brabant vertelt je over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning van crowdfundingcampagnes vanaf 2020 en filmmakers Jesse van Venrooij, Ira Hoefsmid en Jasper Loos delen de ervaringen van hun eigen crowdfundingcampagne. Ook heb je de mogelijkheid om jouw plan aan Cinecrowd en Kunstloc Brabant voor te leggen.

Programma

14.00 | inloop

14.30 | masterclass crowdfunding voor film door Jeltje Hillen van crowdfundingplatform Cinecrowd

15:20 | vers-afgestudeerde filmmakers van het AKV|St.Joost Jasper Loos en Ira Hoefsmid vertonen hun gecrowdfunde afstudeerfilms en delen hun ervaringen en beste tips & tricks

professioneel filmmaker (en crowdfund-ervaringsdeskundige) Jesse van Venrooij deelt de ervaringen van de crowdfundingcampagnes voor zijn film ’t Is goed zo waarmee hij €15.595 ophaalde en voor zijn film Dokter Kees waarmee hij maar liefst €36.150 wist op te halen

17:00 | borrel en mogelijkheid om te speeddaten met adviseurs Cinecrowd en Kunstloc

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

KONKAV connects

KONKAV is het platform van Kunstloc Brabant dat het netwerk, de inhoud en de kracht van av-Brabant inzichtelijk maakt. KONKAV is er voor av-makers, filmmakers, opdrachtgevers, maar ook voor festivals, instellingen en geïnteresseerden. Met KONKAV connects gaat het online platform een paar keer per jaar live.

Denk je er aan een crowdfunding campagne op te zetten?

Kom naar KONKAV connects, en neem dan contact met ons op.

kom meer te weten over crowdfunding

Veelgestelde vragen over crowdfunding en corona

Veelgestelde vragen over crowdfunding en corona

Antwoord op de meest urgente vragen die op dit moment spelen als je een campagne aan het voeren bent, of als je overweegt om een crowdfunding te starten.

Van crowdfunding naar crowdbinding

Van crowdfunding naar crowdbinding

Met crowdfunding creëer je een community van fans rondom jouw project. Hoe behoud je hun betrokkenheid?

Crowdfunding voor de cultuursector

Crowdfunding voor de cultuursector

Inspiratie en tips uit de praktijk voor iedereen die crowdfunding in wil zetten voor amateurkunst, onderwijs en andere culturele projecten.