Financiering regelen is vaak een lastige klus. Zonder geld kan je plan vaak niet worden gerealiseerd. Wat dan? Contributie verhogen? Een rommelmarkt organiseren? Sponsors zoeken? Of ga je op zoek naar subsidies? En hoe pak je dat dan aan?

Er zijn meerdere subsidiemogelijkheden voor amateurkunst. Landelijk, provinciaal en (meestal) lokaal kun je een beroep doen op subsidiepotjes. Maar waar vind je die en hoe kom je daarvoor in aanmerking? Wil je hier meer over weten? Meld je dan aan voor onze webinar!

We nemen je mee langs een aantal voorbeelden van subsidies voor amateurkunst. Te gast zijn Olga Raaymakers (Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant) en Carlijn de Bot (Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal). Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse regelingen voor amateurkunst binnen hun werkgebied.

Overzicht subsidieregelingen

Wil je alvast een aantal subsidiemogelijkheden bekijken? Ga dan naar het overzicht subsidieregelingen voor cultuurparticipatie.

Olga Raaymakers

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund. Dat doen we vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam en 12 provinciale afdelingen. Als afdeling Noord-Brabant, gevestigd in het provinciehuis in Den Bosch, ondersteunen we cultuur en natuurprojecten die lokaal of regionaal van betekenis zijn. Professionals en amateurs, stichtingen en verenigingen, kunnen een aanvraag doen.   
 
Voor afdeling Noord-Brabant ben ik aanjager van het Buurtfonds, dat gaat om groene en culturele burgerinitiatieven op buurtniveau. Geen specialist in amateurkunst dus, maar ik ga mijn best doen. Ik hoop amateurverenigingen op 10 oktober kennis en tips mee te kunnen geven om de kans op een toekenning te vergroten.  

 

Subsidiemogelijkheden bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

Olga Raaymakers

Carlijn de Bot

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

 

Cultuur Verbindt Roosendaal stimuleert actieve en passieve deelname aan kunst en cultuur door een podium te bieden voor culturele verbinding, samenwerking en vernieuwing. Wij bieden expertise, netwerk en financiële ondersteuning.  

 

Wat bijzonder is aan onze organisatie is dat de Gemeente Roosendaal in 2018 besloten heeft het cultuurbeleid op afstand te plaatsen. Het bestuur van de nieuwe onafhankelijke stichting heeft mij toen aangenomen om hier samen verder invulling aan te geven in de rol van verbinder, adviseur, expert, aanjager en fondsbeheerder. Inmiddels ben ik een collega rijker en samen zijn wij de programmamakers van Cultuur Verbindt Roosendaal. 

Dus organiseer jij bijzondere culturele activiteiten? Misschien is de gemeente Roosendaal dan wel de plek voor jou. Op 10 oktober 2020 vertel ik je hier meer over en hoop ik die tips te geven om jou verder te helpen.

Regelingen bij Cultuur Verbindt Roosendaal

Carlijn de Bot

Richard Engelfriet

Host

 

Richard Engelfriet (1977) is sinds 2001 dagvoorzitter, columnist en onderzoeker. Als amateurkunstenaar speelt hij in coverband Rizotto, een buitengewoon vrolijke muzikaal gezelschap in het 'kom van dat dak af'- genre. 

 

Meer informatie over Richard

Richard Engelfriet

Wat is een webinar?

Een webinar is een online seminar waarin je een live presentatie in beeld en geluid kunt volgen. Via de chatfunctie kun je vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord. Ben je niet in de gelegenheid om de webinar live te volgen? Geef dit aan op het aanmeldformulier, je ontvangt dan de link waarmee u de webinar terug kunt kijken.

Hoe werkt het?

Als je je hebt aangemeld ontvang je een dag voor aanvang van het webinar een mail met een link en verdere instructies. Je hebt alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding. Voor webinars maken wij gebruik van Microsoft Teams. Het is niet nodig om een app of account van Microsoft te gebruiken. Doe je voor het eerst via Teams mee aan een webinar? Dan kan deze uitleg van pas komen.

Deelnemen aan een webinar in Microsoft Teams

Heb je nu al een dringende vraag over dit onderwerp?

Stuur ons gerust een mailtje en we kijken wat we voor je kunnen doen!