In 2005 studeerde Juul Rameau af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar zij zich de grafische ambacht eigen heeft gemaakt. In haar grafische werkplaats in Utrecht heeft ze veel prenten gemaakt: grote prenten met florale en botanische structuren en patronen. Als zzp'er bij onterwerpbureaus ontwikkelde Rameau zich daarnaast tot interieurontwerper en projectmanager van grote teams. Rameau maakt nog steeds grafiek, maar niet alleen op papier en doek. Tijdens een lascursus ontdekte ze dat ze met een plasma of lasersnijder de patronen kan uitsneden in metaal. Daarmee creëert ze unieke objecten voor binnen- en buitenruimte, gefascineerd door patronen en structuren uit de natuur.

Studio Juul Rameau

Studio Juul Rameau, gevestigd in Eindhoven, produceert producten zoals lichtobjecten, rotonde(kunst)werken en (grote) bloembakken voor openbare ruimte én levert maatwerk wat neigt naar architectuur, interieur- tuin-, landschapsontwerp. Werken worden veelal uitgevoerd in metaal, de robuustheid van dit materiaal creëert een spanningsveld met de botanische vormen - het kenmerk van het werk van Studio Juul Rameau.

Afgelopen jaren heeft Studio Juul Rameau een grote ontwikkeling doorgemaakt. De artistieke inzet van haar beroepspraktijk is steeds veelzijdiger geworden. Rameau omschrijft zich als "kunstenaar, ontwerper, spreker, ondernemer, verbinder met als basis de beeldende kunst en design".  

Kennisvoucher

Het komende jaar wil Rameau de sprong maken naar een professioneel ingerichte organisatie waarbij de passie en culturele aspecten aan de ene kant, en realisme en zakelijkheid aan de andere kant elkaar in balans houden. Rameau heeft een duidelijke visie op de toekomst voor Studio Juul Rameau, maar het ontbreekt haar aan expertise op het gebied van bedrijfsvoering, financiering, branding, communicatie en marketing. Met behulp van een kennisvoucher schakelt Rameau de externe expertise van André van der Zalm in om een ondernemingsplan en bijbehorend marketingplan te ontwikkelen. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het in lijn brengen van een businessmodel, product en identiteit enerzijds en de klant, onderneming en producenten anderzijds.

Meer informatie over de kennisvoucher

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

Juul Rameau is een veelzijdige maker en ondernemer in de Brabantse culturele sector. De kennisvoucher draagt bij aan de structurele versterking van het cultureel ondernemerschap van de aanvrager.

Rol Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant heeft in het voortraject advies gegeven over het opstellen van de aanvraag en het aanscherpen van de leervraag.

 De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. KV/2018/011.

Meer weten over werken aan je bedrijfsvoering met een kennisvoucher?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met een kennisvoucher