Zwermers is een Tilburgs performance-gezelschap van eigengereide makers dat locatiegerichte, interdisciplinaire voorstellingen maakt. Zwermers doet het liefste alles zelf. Van het creëren van dans- en bewegingstheater, het ontwerpen van kostuums, het componeren en live uitvoeren van muziek tot het eigenhandig bouwen van een theater op locatie. En dit heeft resultaat gehad. Zwermers heeft gemiddeld 40 voorstellingen per jaar op verschillende podia en festivals in Nederland en heeft een toegewijd publiek opgebouwd.

Professionaliseringsslag

Zwermers maakt een professionaliseringsslag maken waardoor het gezelschap zowel artistiek als zakelijk in staat is om een vaste plek in het reguliere Nederlandse theater(festival)circuit te verkrijgen, en een opstapje naar het internationale circuit te maken. Tilburg blijft daarbij de thuisbasis. Zwermers creëert een duurzame hybride organisatiestructuur die helder communiceerbaar, inzichtelijk en begrootbaar is.

Kennisvouchertraject

Met een kennisvoucher uit de impulsgelden is Zwermers een coachingstraject gestart met Arthur Kok. De vraag was hoe Zwermers een gezonde organisationele en financiële basis voor de activiteiten neerlegt, om beter te kunnen inspelen op de interesse vanuit het kunstenveld en de relatie met publiek en programmeurs te verduurzamen. Er is geformuleerd welke stappen hiervoor nodig zijn en dit traject is september 2019 afgerond.

Crowdfunding mobiel theater

In september 2018 moet Zwermers (voorheen Stichting Bouwjaar ’84)  noodgedwongen haar thuisbasis, het Juttheater in Tilburg, verlaten. De leden van het performancegezelschap verruilen de muren van het Juttheater voor een mobiel theater. Een zogenaamd ‘Levend Landmark’, een kunstobject in de openbare ruimte dat steeds op een andere plek verschijnt. Het multifunctionele theater dient als een podium voor de voorstellingen van Zwermers, maar ook als een mobiele broedplaats voor lokale makers. 

Kunstloc draagt graag bij aan dit bijzondere nomadische bestaan. Dit project is met 105% geslaagd op 5 juli 2018.

Rol van Kunstloc Brabant

Adviseurs van Kunstloc hebben geadviseerd bij de aanvraag voor de kennisvoucher, en de subsidieaanvraag impulsgelden.

De volledige aanvraag impulsgelden vind je in het publieke overzicht op onze website: nr IMP/T3/173.

Meer weten over professionaliseren met impulsgelden?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden