Stichting Bouwjaar '84 gaat verder als Zwermers, compleet met een mobiel theater, waarmee het performancegezelschap een nomadisch bestaan tegemoet gaat. Om dit mobiele theater te verwezenlijken, is het gezelschap een crowdfunding campagne gestart.

Over Mobiel theater Zwermers

In september 2018 moet Stichting Bouwjaar ’84 noodgedwongen haar thuisbasis, het Juttheater in Tilburg, verlaten. De leden van het performancegezelschap verruilen de muren van het Juttheater voor een nog-te-bouwen mobiel theater, dat hen zal bestempelen tot reizend theater. Het mobiele theater wordt een zogenaamd ‘Levend Landmark’: een kunstobject in de openbare ruimte dat steeds op een andere plek verschijnt. Het multifunctionele theater moet gaan dienen als een podium voor de voorstellingen van Zwermers, maar ook als een mobiele broedplaats voor lokale makers. De nieuwe performance PAN~ zal als eerste voorstelling in première gaan op het mobiele podium tijdens Oerol 2018.

Over Zwermers

Interdisciplinair performancegezelschap Stichting Bouwjaar ’84 heeft zichzelf omgedoopt tot Zwermers, een passende naam voor de toekomst die zij voor ogen heeft als reizend theater. Bouwjaar ’84 stond al bekend om haar ‘Levende Landmarks’, maar zet zich daarnaast op de kaart met Smeltkroezen, een maandelijkse avond waarbij een brede selectie makers hun werk toont. Aan het einde van de avond wordt er een ‘smeltkroezen scène’ gepresenteerd, waarin al het werk met elkaar samensmelt tot een groot geheel. Ook het multifunctionele mobiele theater zal hiervoor een podium bieden.

Motivatie Kunstloc

Performancegezelschap Bouwjaar ’84 moet binnenkort haar zelfgebouwde Juttheater in Tilburg noodgedwongen verlaten. Het gezelschap gaat verder als Zwermers en gaat binnen- en buitenland bereizen met een heus mobiel theater. Kunstloc draagt graag bij aan dit bijzondere nomadische bestaan.

Dit project is met 105% geslaagd op 5 juli 2018.

dit kan ook met crowdfunding