
Kunstloc Brabant is in opdracht van de Taskforce Regioprofiel Cultuur BrabantStad bezig met de operationalisering van het regioprofiel Brabant. Op de website www.regioprofielbrabant.nl is deze operationalisering helemaal te volgen. We melden het belangrijkste nieuws uit de werkgroepen, waarin gemeenten Breda, Eindhoven, Helmond, Tilburg, Helmond en ’s-Hertogenbosch, provincie en Kunstloc samenwerken, tweewekelijks ook op de website van Kunstloc Brabant.
Gezamenlijke aanvraag Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
De bestuurders van BrabantStad hebben zich positief uitgesproken, we koersen af op één gezamenlijke aanvraag voor de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024. Aan Kunstloc Brabant en de partnerorganisaties van BrabantStad de taak om een gezamenlijke aanvraag te schrijven. Met daarbij aandacht voor lokale accenten per gemeente. Op 1 november 2020 moet de aanvraag ingediend worden bij Fonds voor Cultuurparticipatie.
Als penvoerder is Kunstloc Brabant al acht jaar betrokken bij Cultuureducatie met Kwaliteit. Ook deze derde periode spelen we een belangrijke rol. We vertegenwoordigen bij het schrijven van de aanvraag alle Brabantse gemeenten die deelnemen aan de landelijke regeling met minder dan 90.000 inwoners.
Uitvoering Proeftuin-initiatieven
In de nieuwe wereld waarin Covid-19 de dienst uitmaakt, voert de werkgroep Regioprofiel dagelijks gesprekken met initiatiefnemers binnen de Proeftuin Internationalisering. Nu de maatregelen langer van kracht zijn en duidelijk wordt dat we niet op korte termijn teruggaan naar de oude situatie, zijn er een aantal verzoeken binnnen gekomen om een project uit te stellen tot 2021. Binnen de Proeftuin wordt er zoveel mogelijk gestreefd naar realisatie van de initiatieven in 2020, mogelijk in een alternatieve vorm en geven daar ook alle ruimte aan. Waar nodig is uitstel tot 2021 mogelijk, uiteraard goed beargumenteerd en in direct overleg met de werkgroep.
Terugblik januari, februari en maart
In BrabantStad-verband vinden veel processen op verschillende lagen en tegelijkertijd plaats. Het delen van informatie en een open dialoog zijn hierbij cruciaal. Evenals transparantie over stand van zaken, initiatieven, inbreng van verschillende partijen en delen van opbrengsten gedurende het traject. Om dit zo inzichtelijk en toegankelijk mogelijk te maken, wordt er gewerkt met 90-dagen-cycli. De opbrengsten van de werkzaamheden in januari, februari en maart (de tweede 90 dagen) zijn opnieuw per programmalijn samengevat.
