Opening Expositie Dataportret

Opening Expositie Dataportret

11 JULI

voor wie:
iedereen

duur:
16.00-18.00 uur

locatie:
spoorzone, tilburg

In de expositie ‘Dataportret’ die vanaf 11 juli te zien is in de LocHal halen Willem Besselink en Rogier Arents  – vaak onzichtbare – lichamelijke patronen (zoals het hartritme, de ademhaling en het slaap-waakritme) naar boven.

Ze vertalen deze gegevens naar een betekenisvolle vorm. In een tijd waarin digitale gegevens, meetbaarheid en dataspecialisatie steeds belangrijker worden schuwen Rogier en Willem deze ontwikkeling niet. Zij nemen juist structuren en patronen in ons lichaam als vertrekpunt om ze op originele wijze om te zetten naar “tastbare” kunst.

Zo toont Willem Pismuur III, waarin hij kleur en hoeveelheden urine die hij gedurende een week had geproduceerd laat zien in verhouding tot de hoeveelheid en kleur van alle vloeistoffen die hij in diezelfde week dronk.

Unieke kans voor bezoekers

Tijdens de opening op 11 juli kunnen bezoekers zelf onderdeel worden van een kunstwerk. In de expositie is de Hart van Brabant installatie van Rogier te zien. Deze interactieve installatie meet de hartslag en vertaalt deze naar een abstracte grafische afbeelding. Elk hart heeft zijn eigen ritme dat onder invloed is van het lichaam en  door externe factoren. Hierdoor is elke afbeelding uniek. Al deze afbeeldingen samen vormen zo het Hart van Brabant. Gedurende de looptijd van de expositie is het ook mogelijk om iedere zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur een “hart tekening” te laten maken.

Programma

16.00 – inloop en ontvangst
16.30 – officiële opening door Harm Hofmans, hoofd Educatie
MU Eindhoven, specialist in kunst en technologie
17.00 – bezoeken expositie en maken van grafische afbeelding voor
Hart van Brabant
22.00 – sluitingstijd LocHal

Praktisch

Meer informatie over de LocHal, parkeren e.d. vind je hier: https://lochal.nl/bereikbaarheid

laatste berichten