Angela de Weijer maakt een transitie door van geluidskunstenaar naar componist. Om deze artistieke ontwikkeling in gang te zetten én om een steviger fundament onder haar autonome beroepspraktijk te creëren, ontvangt Angela de Weijer een bijdrage uit de impulsgelden.

foto: J. Maulany

De ruimte om zich artistiek te ontwikkelen vindt Angela ook bij Intro in Situ, het productiehuis voor hedendaagse muziek en klankkunst, en in haar rol als stadscomponist van Meierijstad. Dit momentum grijpt zij aan om haar compositievaardigheid te versterken en dit te vertalen naar een nieuw album en performance.

Om een bredere theoretische basis en meer vakinhoudelijke kennis op te doen richt ze zich onder andere op literatuur- en luisterstudie. Tos Nieuwenhuizen (Sunn O))), Bart van Dongen en Tom Swart geven inhoudelijke coaching en feedback op haar composities. Eindresultaat is een compositie van 40 á 50 minuten muziek in het subgenre drone, en een multidisciplinaire live-ervaring.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De hybride beroepspraktijk van Angela de Weijer getuigt volgens de adviescommissie van sterk ondernemerschap. Mede door de aanstelling bij Intro in Situ en het brede en relevante netwerk van de aanvrager is de commissie er van overtuigd dat dit project bijdraagt aan de beoogde transitie van geluidskunstenaar naar componist en een steviger fundament onder haar (autonome) beroepspraktijk.

De volledige aanvraag vind je in het publieke overzicht van aanvragen op onze website: nr. IMP/2020/T3/291

Meer weten over het ontwikkelen van je beroepspraktijk met impulsgelden?

Neem contact met ons op.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden