Residenties in de mooie zichtlocatie in het centrum van Tilburg ​zij​n de kernactiviteit SEA Foundation. Hiermee worden praktijk- en netwerkontwikkeling van professionele kunstenaars, curatoren en schrijvers van 25 jaar en ouder bevordert. SEA Foundation bemiddelt ook uitwisselingen voor regionale beeldend kunstenaars naar residenties of presentatie- instellingen in het buitenland. Daarnaast is SEA Foundation een presentatie-instelling, met een jaarprogramma van tentoonstellingen, talks, screenings, boekpresentaties en lezingen.

Werkbezoeken

Met een bijdrage uit de impulsgelden ontwikkelt SEA Foundation bezoeken aan Noord-Brabant voor buitenlandse curatoren en schrijvers. Er staan 6 werkbezoeken voor in totaal 10 verschillende curatoren gepland, en 4 residenties voor 4 verschillende schrijvers uit de focuslanden Italië, Frankrijk, Finland en Zuid-Korea. Dit programma van werkbezoeken en residenties verstevigt de​ ​positionering van onze provincie internationaal, als een regio met een sterk en veelzijdig kunstklimaat. Dit maakt de kwaliteit van de Brabantse beeldende kunstsector in het buitenland zichtbaar, en stimuleert samenwerkingen over de landsgrenzen heen.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

SEA Foundation signaleert volgens de adviescommissie een relevante kwestie ten aanzien van de internationale zichtbaarheid van kunstenaars en de commissie erkent de meerwaarde van een werkbezoek- programma voor buitenlandse curatoren en schrijvers (kunstcritici en -theoretici) voor het Brabantse cultuursysteem. De commissie staat positief tegenover het grote en kwalitatief sterke, internationale netwerk van SEA Foundation en de steunbetuigingen van een breed spectrum aan organisaties binnen het Brabantse cultuursysteem.

De volledige aanvraag vind je in het publieke overzicht van aanvragen op onze website: nr IMP/2020/T2/267

Meer weten over mogelijkheden voor internationalisering met impulsgelden?

Neem contact met mij op.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden