
Imke van Dillen ontwikkelde met haar Stichting Weeshuisjes al enkele spraakmakende community art-projecten, bijvoorbeeld in de Bossche brugwachtershuisjes. De stichting heeft als doel om samen met de buurt nieuwe betekenis te geven aan verweesd erfgoed en daarmee bij te dragen aan een betere leefomgeving. Met de bijdrage uit de impulsgelden gaat Stichting Weeshuisjes een toolkit ontwikkelen die het project opschaalbaar maakt en zorgt voor meer zichtbaarheid van de deelnemende makers en het verweesde erfgoed.
foto: Stichting Weeshuisjes
Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?
Het project vervult volgens de Advies commissie een voorbeeldfunctie in de provincie. Het verbindt makers, verweesd kleinschalig erfgoed en het sociale domein met elkaar. Met dit project versterkt Stichting Weeshuisjes de positie van makers door ruimte te bieden aan innovatieve, sociaal-artistieke initiatieven. Het levert daarmee bovendien een relevante bijdrage aan de leefbaarheid.
De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. IMP/2020/246.
Rol van Kunstloc Brabant
Kunstloc Brabant is al lange tijd betrokken bij de Bossche Brugwachtershuisjes waar Imke van Dillen kartrekker van is. Zo voerde Imke in 2018 een succesvolle crowdfunding-campagne voor Radio Brugwachter met subsidie voor crowdfunding uit de Impulsgelden.