Wildpark, opgericht in 2017 door speler en maker Annemiek Nienhuis, is een eigenzinnig Eindhovens jeugdtheatergezelschap dat theater maakt mét en vóór kinderen en jongeren. Wildpark vertelt het verhaal van de jonge zoekende mens die zich verhoudt tot de grote mensen wereld. In vorm kan het zijn dat professionele makers met professionele acteurs voor jong publiek spelen, waar kinderen zich tegenaan bemoeid hebben. Maar ook dat kinderen en jongeren, in professionele producties en Ateliers onder leiding van professionele makers zelf spelen en publiekelijk opgroeien in het theater.
In welke vorm dan ook, altijd geeft Wildpark een stem en een podium aan het opgroeiende mens, en hun verfrissende kijk op de wereld van nu.
Daarnaast biedt Wildpark met regelmaat beginnende jonge makers de kans om onder professionele omstandigheden voorstelling te maken en met intensieve begeleiding hun eigenheid te ontwikkelen.

In 2021 speelden Wij willen hier graag iets op zeggen (Lenneke Maas), Een ongelofelijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo (Annemiek Nienhuis), Dichtbij Matki (Monika Kowalewska) en De monteur en het meisje (Luka Kooijmans).

Kennisvoucher

In 2019 ontving Annemiek Nienhuis met een kennisvoucher uit de impulsgelden ondersteuning voor coaching op strategisch, organisatorisch en persoonlijk vlak, om te onderzoeken wat er nodig is om Wildpark te verduurzamen, verstevigen en verankeren in de stad.

Impulsgelden

In 2020 ontving Wildpark een positief besluit op haar Impulsgelden-aanvraag met de volgende doelstellingen voor het Impulsgeldtraject voor 2020 en 2021:

• Verstevigen en gezond maken van de organisatie met als kern: zakelijke leiding, artistiek team, marketingmedewerker. Uitwerking van het communicatieplan.
• Onderzoeken en verstevigen van het publieksbereik, strategische allianties in stad en provincie en met het onderwijs. Samenwerkingsverbanden onderzoeken en bestendigen.
• Kennisdeling en samenwerkingen gericht op duurzame versterking van de theatersector.

Met de impulsgelden heeft het gezelschap inmiddels een goede basis kunnen leggen, een kernteam van 3 makers gevormd en een zakelijk leider en communicatiemedewerker aangetrokken. Daarmee kunnen er stappen gezet worden om te komen tot een stevige en toekomstbestendige organisatie die warmloopt richting een 4 jarenplan.

Tijdens de pandemie heeft Wildpark online programma’s ontwikkeld, een productie met jongeren gelivestreamd en buitentheater gemaakt voor kinderen. In december 2021 is Wildpark gestart met VLOEROEFENINGEN, een combinatie van een onderzoek of uitprobeersel van een theatermaker en een inhoudelijk gesprek en uitwisseling met haar publiek, met volwassenen en jongeren, over de persoonlijke impact van het thema en wat we van elkaar nodig hebben.

Wildpark richt zich ook op talentontwikkeling en kennisdeling. Dit begint laagdrempelig als workshops voor scholen, en stroomt door naar de ateliers. Een voortraject voor de theateracademie wordt voorbereid, maar wél op Wildpark manier.

En Wildpark zet zich in om de eigen kind-als-maker-methode te documenteren en over te dragen.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie is overtuigd van de onderscheidende bijdrage van Wildpark als ontwikkelplek voor podiumkunsten voor kinderen en jongeren aan het Brabantse cultuursysteem. Zij ziet dat de ontwikkeling die met dit project wordt ingezet hier een extra impuls aan geeft. De commissie spreekt bovendien van een nationale uitstraling door de landelijke speelbeurten.

Rol van Kunstloc Brabant

Een adviseur van Kunstloc Brabant heeft geadviseerd voorafgaand aan het indienen van de aanvraag over de procedure en over de aard en insteek van de aanvraag.

De volledige aanvraag voor de kennisvoucher vind je in het publieke overzicht van aanvragen: nr. KV/2019/041.

De volledige aanvraag voor de subsidie impulsgelden vind in het publieke overzicht van aanvragen: IMP/2020/T2/288.

dit kan ook met een kennisvoucher

Trots54
Studio Juul Rameau
Wildpark
Camilla Blue
Peerke Malschaert
Laura de Vos | Body of Art
Lieke Anna
Mies-en-Scène
Zwermers
New Order of Fashion
GlasLab Den Bosch
Jos Klarenbeek
Shahar Livne
Rogier de Nijs
Jeroen Kant
Manifestations
Stoute Schoenen
Oortwolk
Katinka Versendaal | The Eatelier
Temporary Art Centre
Kasboek
Shirley Dap | Heal
Eleni Ploumi
Academie voor Beeldvorming
Chagall
Marieke van de Ven
Charlotte Driessen
KONT
 Nabuurs&VanDoorn
Dock Zuid
Sounding Bodies
Grafisch Atelier Den Bosch
Dat wat blijft | Monique Broekman
ALL-EEN | MoveToMeet
Niels Hoebers
Perla van Kessel
Wiosna van Bon
This is LOVSKI
LaMelis
Pier15 skatepark
BROET
Kunstplan Ecodorp Boekel
Aus Berlin
Kranen/Gille
Document Series | Kristel van Issum
Vloeistof
Nishant Bhola | World of Dance
Copper Views
Envisions
Festival Circolo
Smart Design to Market
Chassé Cultuurfonds
Jola Hesselberth
Marieke Vromans
Toekomstvisie Erasmus Festival Brabant
Volumetric video | Dutch Rose Media
Cor Unum
Vonk
IVC 2.0
Dyane Donck
LunaLunaLuna | Kultoer
pluswhat talentenprogramma | wedowe
Urban Matterz
De Fabriek
Studio Gebroed
Jenny Ymker
Beeld | Merk
Encounter | Joost van Wijmen
Human Rights Tattoo
De Link
Make it - Jazz Festival Tilburg
Bouwmeester Donck
MASS production
Generatie Zuid