Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject. De deelnemers zijn geselecteerd door de partners van deze hub voor design binnen TalentHub Brabant. Komend jaar zullen zij zich naar aanleiding van hun eigen ontwikkelvraag artistiek, zakelijk en persoonlijk ontwikkelen onder begeleiding van Design to Market.

foto: Willeke Machiels

De talenten werden geselecteerd op grond van maatschappelijke relevantie, artistieke kwaliteit, slimme functionaliteiten van hun product of concept en de maturity van de prototypes. De nieuwe lichting toont de veelzijdigheid en de maatschappelijke betrokkenheid van design in Brabant, van social design en design research tot ruimtelijk ontwerp en product design.

Bekijk alle talenten op TalentHub Brabant

Maatschappelijke betrokkenheid

Mathijs van Gageldonk stimuleert met zijn product ontwerp gezonde beweging in de publieke ruimte. Juul Dijkmeijer geeft workshops waarbij deelnemers leren kijken naar hun omgeving en verhalen van een plek vormgeven met gevonden voorwerpen en materialen. Lena Winterink maakt via fotografie en textielontwerp onopgemerkte elementen zichtbaar en Bodil Havermans creëert bewustzijn van onzichtbare persoonlijke klachten aan de hand van een beleefbare installatie. Bernhard Lenger ontwerpt als social designer communicatiecampagnes en strategieën voor organisaties om mensen mee te nemen in maatschappelijke transities. Amber van Rangelrooij bevraagt via haar autonome werk de marketing die de maatschappij wordt opgelegd.

Duurzaamheid

Koen Dommelen vertelt verhalen door circulair materiaalgebruik in interieur- en meubelontwerp. Ook Jeffrey Heiligers richt zich op hergebruik door bestaande dagelijkse gebruiksvoorwerpen te her-ontwerpen naar toekomstbestendige producten. Emy Bensdorp slaat de brug tussen design en wetenschap en heeft een methode ontwikkeld om vervuilde kleigrond te transformeren in schone bakstenen. Pim Smit ontwerpt en produceert high-end biologisch afbreekbaar servies voor restaurants in het hogere segment. Jana Flohr wil met duurzame materialen en tijdloos design van product- en meubelvormgeving bijdragen aan een kleine ecologische footprint.

Het kick-off moment voor de nieuwe lichting was tevens het moment waarop afscheid werd genomen van 4 ontwerpers die het Design to Market-traject afrondden: Jing WangBillie van Katwijk, Brian van der Kooij en Desiree van der Gracht.

TalentHub Brabant

Om talenten verder te ontwikkelen en te helpen om van hun opleiding hun beroep te maken, is er voor de professionele kunsten TalentHub Brabant. Dit is een werkwijze die werd ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc Brabant en de provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. 

talentontwikkeling

Tweede lichting talenthub Inversie

Inversie, de talenthub voor kunstenaars buiten de reguliere kaders, stelt zeven nieuwe talentvolle kunstenaars aan je voor.

15 oktober 2021

Zes nieuwe schrijvers bij talenthub Wolk

Maak kennis met de talenten die van start gaan met het traject van TalentHub Brabant voor het gesproken en geschreven woord.

4 oktober 2021

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017