Kunstloc heeft het PON en Pyrrhula Research Consultants en gevraagd onderzoek te doen naar de gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector. Daarvoor willen we met een aantal instellingen, kunstenaars en makers dieper in gesprek gaan. Wil jij je ervaringen en ideeën delen? Meld je dan aan voor de online researchgroep.

De verhalen achter de cijfers

We willen de verhalen achter de cijfers horen van vertegenwoordigers van culturele instellingen, professionele kunstenaars en makers zelf. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn nieuwe vormen van aanbod en samenwerking, publieksbinding en steun. Hiermee kunnen we de informatie die we eerder hebben opgehaald via een vragenlijst beter duiden en aanvullen met bredere en verdiepende inzichten.

Hoe doen we dat?

We gaan gedurende één week een online gesprek met elkaar voeren via een Online Research Community. Dit is een besloten online platform waarop je kunt inloggen. Iedereen kan op zijn of haar eigen gewenste moment inloggen om vragen te beantwoorden en met elkaar in gesprek te gaan. Het gesprek is dus niet real-time, maar loopt de hele week door en heeft een forumstructuur.

De community gaat van start op maandag 11 januari en loopt tot en met zondag 17 januari.

Wat verwachten we van jou?

Indien je jouw ervaringen als vertegenwoordiger van een culturele instelling, professionele kunstenaars of maker in tijden van de coronacrisis met ons wilt delen, dan verwachten we van je dat je in die week regelmatig inlogt om onze vragen te beantwoorden en te reageren op reacties van anderen. Dit kan via je computer, tablet of via je mobiele telefoon. Dit zal dagelijks ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag nemen. Je bent uiteraard zelf helemaal vrij om te beslissen op welk moment van de dag je dat doet of dat je dit bijvoorbeeld om de dag doet. Voordat we van start gaan, lichten we graag de details toe in een gezamenlijke online kennismakingssessie op maandag 11 januari.

Aanmelden

Doe je mee? Klik dan op onderstaande link om uzelf aan te melden. U kunt zich aanmelden tot en met zondag 10 januari 2020.

Aanmelden

Blog | Durf niet te weten

Hoe brengen we verandering teweeg in een vrijwel gesloten systeem? Liesbeth Jans leert graag van anderen, en stuurt verkenners op pad.

17 september 2021

Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

9 maart 2021

Evaluatie meerjarenregeling BrabantStad

Heb je overwogen een aanvraag in te dienen voor de meerjarenregelingen professionele kunsten? Geef je mening via de online vragenlijst.

3 maart 2021

Evaluatie impulsgeldenprogramma door adviesbureau Berenschot

Uit de onafhankelijke evaluatie in opdracht van Provincie Noord-Brabant blijkt dat de impulsgelden een effectieve investering in de cultuursector zijn.

18 januari 2021

Deel je ervaringen met de coronacrisis

Voor het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis willen we dieper in gesprek met een aantal instellingen, kunstenaars en makers.

15 december 2020

Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Met een tussentijds onderzoek als aanvulling op de Waarde van cultuur brengen we de gevolgen voor de cultuursector in beeld.

11 november 2020

Trends & Ontwikkelingen verhuisd en vernieuwd

Het overzicht van het cultuurnieuws uit Nederland en Noord-Brabant is nu nog actueler, relevanter en gebruiksvriendelijker.

19 juni 2020

Waarde van cultuur 2020 gepubliceerd

Brabanders hechten steeds meer waarde aan de maatschappelijke functie van cultuur. Meer weten? Download de publicatie!

16 juni 2020