De derde editie van jump! is gestart. Na een uitgebreide selectieprocedure zijn dit de talenten: Bo Stokermans, Ema Vaneková, Femke Dekkers, H.U.T. Kollektief, Martijn Linssen, Mike Dings, Mirte van Duppen, Nina van de Ven, Sanne Bax, Teun Welten, Wessel Verrijt, Zoë d’Hont.

Kom meer te weten over de 12 jump! talenten op talenthubbrabant.nl

Professionals uit het vakgebied zijn gevraagd om ieder één talent voor te dragen. Uit een lijst van 30 kandidaten zijn er 12 talenten gekozen door de betrokken instellingen: Galerie Nasty Alice, Luycks Gallery, Make Eindhoven, Mieke van Schaijk, Museum Jan Cunen en Pennings Foundation.

Loek Blonk, deelnemer van de tweede editie jump!, fotografeerde de talenten, en de coaches die hen begeleiden.

Werkbezoek bij Museum Jan Cunen

In kleine groepjes hebben de kunstenaars van de derde lichting een werkbezoek gebracht aan Museum Jan Cunen. Daar exposeren op dit moment de kunstenaars van de tweede lichting. Remy Neumann realiseerde een installatie voor deze expositie, en vertelde de nieuwe talenten over zijn werk en zijn deelname aan het talentontwikkelingstraject.

De expositie loopt t/m 24 mei 2021. Op het moment is deze expo helaas niet te bezoeken. Hopelijk wordt dit nog mogelijk in de laatste dagen van de expositie. Museum Jan Cunen is bij de recente editie van jump! een van de zes kunstinstellingen die betrokken zijn in het begeleiden en coachen van de talenten.

Expositie: Jump! Springplank voor talent

Werkbezoek bij Museum Jan Cunen

TalentHub Brabant

Om talenten verder te ontwikkelen en te helpen om van hun opleiding hun beroep te maken, is er voor de professionele kunsten TalentHub Brabant. Dit is een werkwijze die werd ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc Brabant en de provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. 

Meer over TalentHub Brabant

Meer weten over talentontwikkeling?

Neem contact met mij op.

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017