Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant. De aandacht die Netflix en Next delen voor talent buiten de gebaande paden maakt een sterke samenwerking mogelijk.

still: STER van Catherina Iosifidis, huidig Next talent

Nieuwe stemmen

“Voor Netflix is het ontzettend belangrijk in elke regio te zoeken naar nieuwe stemmen en andere geluiden." zegt Christopher Mack, Director Creative Talent Investment & Development van Netflix. "We investeren graag in toekomstig talent en een samenwerking met dit Brabantse talentontwikkelingsprogramma is een logische stap hierin.”
 
Paulien Mandos en Maureen Prins, de coördinatoren van Next, zetten altijd in op een traject voor de talenten waarin zij ondersteund worden in hun specifieke ontwikkelbehoeften. "Toch hebben makers ook vaak vragen die breed leven, zoals het doorontwikkelen van hun schrijfvaardigheden. Met deze vraag kwamen we bij Netflix terecht die met hun New Voices contest al eerder liet blijken op zoek te zijn naar nieuw filmtalent dat niet de gebaande paden volgt. Makers die autodidact zijn, in de regio verblijven, andere kunstvakopleidingen hebben gevolgd dan de Filmacademie, een diverse achtergrond hebben. Dat matchte met Next en de talenten die wij scouten en de intentie om samen te werken, lag al snel op tafel. Nu gaan we aan de slag om met de enorme kennis die Netflix heeft een goede aanvulling op ons programma te realiseren!”

Talentontwikkelingstraject op maat

Next is een initiatief van Playgrounds en wordt ondersteund door partners BROET, Natlab, Kaboom Animation Festival, St Joost School of Art and Design, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, en Herrie Film & TV. Het is een talentontwikkelingstraject voor filmmakers van alle genres: animatie, games, VR/AR, documentaire en fictie met een oorsprong in Noord-Brabant. De afgelopen vijf jaar werden er 23 filmtalenten begeleid in een programma dat op hen is toegesneden.

Meer over Next

TalentHub Brabant

Om talenten verder te ontwikkelen en te helpen om van hun opleiding hun beroep te maken, is er voor de professionele kunsten TalentHub Brabant. Dit is een werkwijze die werd ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc Brabant en de provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. 

Meer over TalentHub Brabant

talentontwikkeling

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017