Next begeleidt en koestert in 2022 negen getalenteerde visual artists met roots in Brabant. Next is een op maat gemaakt talentenprogramma voor makers die vernieuwende creatieve visuele representaties maken en de grenzen van het bewegende beeld aftasten.

Maak kennis met de talenten

Alina Milkina is een Oekraïense filmregisseur en animator, gevestigd in Nederland. Ze wil een animator zijn die eenvoudige dingen en objecten in de schijnwerpers zet om te laten zien hoe onconventioneel mooi het dagelijks leven is. Alina deed de master animatie bij St. Joost. Haar korte film Morning Grass werd in 2021 geselecteerd voor Annecy.

Angelo Raaijmakers, afgestudeerd aan de St. Joost |School of Fine Arts and Design in 2015, is een filmmaker die commercieel werk vakkundig combineert met persoonlijke projecten. Angelo toont een zeer vastberaden geest en staat al langer op de radar van de partners van Next.

Daniel Wesseik is een multidisciplinaire kunstenaar die zich richt op filmmaken, experimentele animatie, illustratie en typografie. Zijn films en werken waren te zien op verschillende filmfestivals, musea en tentoonstellingen in Nederland en de rest van de wereld. Zijn illustraties en animaties van het vreemde en het onconventionele, centraal in zijn praktijk, zijn buitengewoon spectaculair. Zijn werk wordt gekenmerkt door een speelse en experimentele benadering en omvatten verschillende media en technieken.

Mackenzie Fincham is een Amerikaans-Nederlandse animator en illustrator die in Nederland woont. Ze studeerde cum laude af aan St. Joost | School of Art and Design met haar korte animatiefilm Waan(Beeld), die de Jeroen Bosch Ziekenhuis Award won. Ze ziet veel potentie in het horrorgenre en de nuance die het kan brengen op onderwerpen als zelfonderzoek en geestelijke gezondheid. Het genre vertaalt onbegrepen en vaak ongrijpbare onderwerpen naar tastbare monsters en gevaren voor het publiek om te vrezen (en dus te begrijpen). Ze combineert deze verhalen met gedurfde kleuren en lay-outs die het oog van de kijker vloeiend door het verhaal leiden.

Experimenteren met immersive storytelling is wat Matunda Groenendijk overdag bezig houdt en 's nachts wakker houdt. Gefascineerd door omgevingen waar elk klein detail bijdraagt ​​aan een verhaal, onderzoekt ze ook wat audio aan de mix kan toevoegen. Door consequent gebruik te maken van de cross-over in muziek voor haar verhalen, is Matunda's een opwindende nieuwe stem in het filmlandschap. Haar projecten getuigen van een grote poëtische kwaliteit, terwijl haar techniek absoluut perfect is.

Op dit moment werkt de Eindhovens filmmaker Rosie Zopfi aan een documentaire voor RTL en Videoland, maar ze regisseert ook commerciële video's. Als maker is ze altijd op zoek naar een sterke verbinding met haar onderwerp. Ze hoopt projecten te creëren die de ziel voeden en houdt ervan om verhalen te vertellen die ertoe doen. Rosie is een regisseur met een poëtische blik en een gevoelige benadering. Haar werken benadrukken een fascinerende interdisciplinaire mix tussen documentaire, fictie maar ook literatuur.

Sonia Commandeur is een filmmaker die geïnteresseerd is in het onderzoeken van het conflict dat ontstaat wanneer verschillende vormen van identiteit elkaar niet overlappen. Ze studeerde af aan St. Joost | School of Art & Design te Breda. Haar afstudeerproject is het coming-of-age-verhaal over de dertienjarige Donna die haar persoonlijke identiteit verbergt om de machteloosheid die ze voelt ten opzichte van anderen te vermijden. Met Donna won Sonia de St. Joost Penning 2021. Sonia is gefascineerd door de menselijke natuur en de conflicten waarin de mens zich soms kan bevinden. Haar filmervaringen zijn intens, maar zeer de moeite waard.

Steffie Storms is een filmmaker en beeldend kunstenaar geboren en getogen in Tilburg. Als kind voelde ze zich altijd niet op haar plaats, als een puzzelstukje uit een andere doos. Door te tekenen, schrijven en knutselen kon ze anderen bekijken met haar perspectief op de wereld. Vandaag de dag gebruikt ze nog steeds elk medium om haar persoonlijke verhalen te vertellen. Haar stijl, gebruik van filmische taal en de verhalen waarop ze zich concentreert, dragen bij aan het unieke karakter van haar makersschap. Ze noemt zichzelf ‘an akward artist’, wij noemen haar een groot talent!

Vera Savelkouls is een illustrator, animator en zeefdrukliefhebber gevestigd in Tilburg. Ze wil graag verschillende soorten illustratie ontdekken door verschillende technieken te verzamelen en uit te proberen, zoals zeefdruk, tuften, borduren etc. In haar werk creëert ze graag werelden of maakt ze mensen bewust van actuele onderwerpen die in de wereld spelen. Haar multidiscplinaire aanpak, de combinatie van analoge en digitale technieken en frisse blik maken dat de partners in Next erg nieuwsgierig zijn naar de volgende stap in haar carriere. 

Next

Het Next Talent Programma is een programma geïnitieerd door Playgrounds en ontwikkeld in samenwerking met partners: The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Herrie Film & TV, BROET, Natlab, Kaboom animation festival en Breda Photo. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Brabant, Kunstloc Brabant, Nederlands Filmfonds en Netflix

Meer over Next

TalentHub Brabant

Om talenten verder te ontwikkelen en te helpen om van hun opleiding hun beroep te maken, is er voor de professionele kunsten TalentHub Brabant. Dit is een werkwijze die werd ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc Brabant en de provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. 

Meer weten over talentontwikkeling?

Neem contact met ons op.

talentontwikkeling

TalentHub Brabant maakt een vliegende start met zoveel nieuw Brabants talent

Vier hubs van TalentHub Brabant hebben hun nieuwe talenten gepresenteerd!

31 mei 2023
TalentHub Brabant maakt een vliegende start met zoveel nieuw Brabants talent

Acht Brabantse film- en animatietalenten geselecteerd voor Next

Next is het talentontwikkelingstraject voor filmmakers van TalentHub Brabant.

8 maart 2023
Acht Brabantse film- en animatietalenten geselecteerd voor Next

Bobbi Cleij wint De Kunstopdracht 2022/2023

Bobbi Cleij wint ontwerpopdracht voor kunstwerk in het Bredase Boeimeerpark.

31 januari 2023
Bobbi Cleij wint De Kunstopdracht 2022/2023

Open Calls TalentHub Brabant

De zeven hubs van TalentHub Brabant zijn volop bezig met het scouten van nieuw Brabants talent. Zo lopen er bij 3 hubs open calls.

30 januari 2023
Open Calls TalentHub Brabant

Verkadefabriek wordt partner PLAN Brabant

PLAN Talentontwikkeling Brabant heeft er een nieuwe partner bij: De Verkadefabriek in Den Bosch.

8 december 2022
Verkadefabriek wordt partner PLAN Brabant

Talenten halen post-hbo certificaat via TalentHub Brabant

Twaalf makers hebben een diploma behaald voor de opleidingen tot Design Consultant en Creative Consultant.

9 november 2022
Talenten halen post-hbo certificaat via TalentHub Brabant

Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Op DDW zijn weer veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is.

5 oktober 2022
Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

TalentHub zet Brabant op de kaart als bruisende regio voor artistiek talent 

TalentHub Brabant speelt een belangrijke rol in het Brabantse cultuurlandschap. Het progamma wordt voortgezet in 2023-2024.

4 oktober 2022
TalentHub zet Brabant op de kaart als bruisende regio voor artistiek talent 

Het succes van TalentHub Brabant

Met TalentHub Brabant werken culturele instellingen samen aan een goed klimaat voor veelbelovende makers. Wat maakt deze aanpak succesvol?

24 januari 2022
Het succes van TalentHub Brabant

Talenthub Next start 2022 met 9 visual artists

Talentenprogramma Next begeleidt en koestert negen getalenteerde Brabantse makers.

19 januari 2022
Talenthub Next start 2022 met 9 visual artists

Datavisualisaties TalentHub Brabant

TalentHub Brabant heeft zich sinds 2018 ontwikkeld tot een stevig netwerk. Dit laten we zien in datavisualisaties.

16 december 2021
Datavisualisaties TalentHub Brabant

Terugblik Van Hier & Verder

De expositie Van Hier & Verder was een feest van ontmoetingen, mooie samenwerkingen en zichtbaarheid voor makers uit TalentHub Brabant.

7 december 2021
Terugblik Van Hier & Verder

Tweede lichting talenthub Inversie

Inversie, de talenthub voor kunstenaars buiten de reguliere kaders, stelt zeven nieuwe talentvolle kunstenaars aan je voor.

15 oktober 2021
Tweede lichting talenthub Inversie

Zes nieuwe schrijvers bij talenthub Wolk

Maak kennis met de talenten die van start gaan met het traject van TalentHub Brabant voor het gesproken en geschreven woord.

4 oktober 2021
Zes nieuwe schrijvers bij talenthub Wolk

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021
11 designers van start bij TalentHub Brabant

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021
Netflix ondersteunt talenthub Next

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021
Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021
Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021
Derde lichting talenthub jump! van start

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020
Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020
Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019
Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019
Volg de talenten van Brabant

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018
Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018
Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018
Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017
TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd