WOLK, het traject van TalentHub Brabant voor het gesproken en geschreven woord, heeft zes nieuwe talenten geselecteerd.

foto: Gaby Jongenelen

Maak kennis met de nieuwe talenten

Nur Özkanli-Kasikci is zolang ze zich kan herinneren al gefascineerd door het geschreven woord. Haar grootste interesse ligt bij verhalen die zich afspelen in een paranormale of fantasy setting. Als schrijver put ze graag uit haar bi-culturele referentiekader, om juist die verhalen te vertellen die we nog te weinig horen in Nederland.

Corinne Heyrman studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio en droeg voor op vele podia, onder andere op Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in allerlei vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan kan bijdragen.

Ziya Altmış woont en werkt in Eindhoven, en is opgegroeid in een islamitisch gezin. Op dit moment werkt hij aan een roman geïnspireerd op het verhaal van de liefde tussen zijn ouders. Het speelt zich af in Turkije en Nederland.

Gitka te Poel schrijft en maakt programma’s op het snijvlak van verbeelding en politiek. Ze werkte samen met onder meer Brainwash, De Brakke Grond en het Van Gogh Museum.

Süheyla Yalçin is hoofdredacteur en producer bij het productiehuis Fufu en Dadels en programmamaker bij onder andere het Parktheater Eindhoven en Pakhuis de Zwijger. Als schrijver levert ze columns aan off- en online mediakanalen zoals 'LINDA meiden' en 'OneWorld'. 

Joshua Snijders is schrijver, dichter, spoken word artist en presentator. In september 2021 kwam zijn debuutbundel Tranen van een Caribiër uit bij uitgever Marcel Vaandrager.

WOLK

WOLK is een talentenprogramma van Poetry Circle Nowhere, Watershed en Tilt. De deelnemers krijgen twee jaar lang intensieve begeleiding uit het literaire veld. Zo krijgen ze een vaste mentor, redactie op nieuwe teksten en een werkplaats om samen met andere auteurs hun werk te bespreken. In september hebben de talenten elkaar voor het eerst ontmoet in de prachtige bossen van het brabantse Ossendrecht, en samen een mooie start gemaakt. 

TalentHub Brabant

Om talenten verder te ontwikkelen en te helpen om van hun opleiding hun beroep te maken, is er voor de professionele kunsten TalentHub Brabant. Dit is een werkwijze die werd ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc Brabant en de provincie Noord-Brabant. In de TalentHub krijgen talenten die door de sector zelf worden uitgekozen, ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. 

talentontwikkeling

Tweede lichting talenthub Inversie

Inversie, de talenthub voor kunstenaars buiten de reguliere kaders, stelt zeven nieuwe talentvolle kunstenaars aan je voor.

15 oktober 2021

Zes nieuwe schrijvers bij talenthub Wolk

Maak kennis met de talenten die van start gaan met het traject van TalentHub Brabant voor het gesproken en geschreven woord.

4 oktober 2021

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017