Tijdens de openingsavond van Eindhoven Film Festival in Natlab presenteerde talenthub Next de 6 Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingsprogramma gaan deelnemen.

Next | Docu

In Next staat talent op het gebied van innovatief bewegend beeld centraal. Samen met het talent wordt een talentontwikkelingstraject op maat ontwikkeld, waarin zowel zakelijke aspecten als artistieke doelen een plek krijgen. Sinds kort is Next uitgebreid met Next | Docu, speciaal voor documentairemakers, . 

De partners die dit traject hebben opgezet zijn Eindhoven Film Festival, Broet, Natlab, AKV|St. Joost, Playgrounds, Submarine, Herrie Film en BredaPhoto. 

meer over talenthub Next

1804

foto: Almichael Fraaij

De talenten

Aiman Hassani | Iris van der Meule | Justus van den Elsen | Josefien van Kooten | Loes Janssen | Marieke Widlak

Op basis van de ambities van deze zes makers selecteerde Next | Docu partners met een duidelijke artistieke handtekening. De talenten zullen dit persoonlijke programma één jaar lang doorlopen. 

Workshops en masterclasses worden op maat ontwikkeld. Voor een deel worden deze events opengesteld voor andere filmmakers zodat meer Nederlands talent zich kan professionaliseren en verdiepen. Op deze manier draagt het programma bij aan de creatieve sector van Brabant.

Voor Next | Docu werden filmmakers voorgedragen door een brede vertegenwoordiging uit de Nederlandse en Brabantse film- en creatieve industrie. Dit resulteerde in 13 aanmeldingen van ontzettend hoog niveau voor het traject. Het aantal aanmeldingen bewijst dat Next inspeelt op een prangende behoefte in het Brabantse audiovisuele landschap.  

Next | Docu wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Kunstloc, Eindhoven Film Festival, Broet, Natlab, AKV|St. Joost, Playgrounds, Submarine, Herrie Film en BredaPhoto.

Meer weten over talentontwikkeling?

Neem contact met mij op.

dit gebeurt er op gebied van talentontwikkeling

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017