In Our Nature: Energietransitie

In Our Nature: Energietransitie

energietransitie en landschap

9 OKT

duur:
11.30-13.00 uur

locatie:
Spiegeltent, In Our Nature festival, De Kleine Aarde, Boxtel

Energietransitie als elektromotor voor gemeenschap en landschap

Wat zijn de consequenties van de transitie op de natuur, het landschap en de bewoners? En hoe kunnen de kunsten daarbij helpen?

Tijdens het festival In our Nature organiseert Kunstloc Brabant samen met energiecooperatie ECCO, Groen Ontwikkelfonds Brabant, Brabant geeft Energie, Design Innovation Group en Nationaal Landschap Het Groene Woud deze workshop over de kansen voor het landschap, kunst, sociale cohesie en economische ontwikkeling bij de energietransitie.

Een kans om de klimaatcrisis te lijf te gaan en tegelijk (regionaal) sociaal, economisch en ruimtelijk beleid te voeren. Een kans op samenwerking tussen vele partijen. Een kans ook om het maatschappelijk draagvlak te versterken, wat nu vaak, omdat het ontbreekt, grote noodzakelijke ingrepen in de weg staat. Om waarde toe te voegen, waarbij de inbreng van kunstenaars een innoverende rol kan spelen bij het realiseren van gestelde opgaves.

In our Nature Festival

Het festival In Our Nature brengt twee werelden samen. Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Creativiteit zit in onze aard. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid.

Hoe kunnen we ons laten inspireren en voeden door technieken en inzichten die de natuur aandraagt? Dit is een vraag waar ontwerpers en kunstenaars graag antwoord op geven. Zij presenteren op dit festival hun ideeën, plannen en dilemma’s. Ook gaan zij samen met de festivalgangers op zoek naar inzichten, samenwerkingen en toepassingen voor een duurzame wereld.

laatste berichten