Expositie Unmapped

Expositie Unmapped

8 MRT

14 APR

voor wie:
iedereen

werkdagen:
8.00-22.00 uur

zaterdag:
9.00-17.00 uur

zondag:
12.00-17.00 uur

locatie:
LocHal, Tilburg

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Zo willen we de kracht van kunst en cultuur en het belang van verbeelding voor de samenleving zichtbaar maken. De tweede expositie in de LocHal, die vanaf 8 maart te bezoeken is, is het project Unmapped van Claudia den Boer (fotograaf), Katja Grässli (choreograaf) & Dorien de Wit (beeldend kunstenaar en schrijver).

Unmapped duidt een gebied aan dat nog niet in kaart is gebracht. In dit project draait het echter niet om een fysieke plek, maar om het verkennen van een imaginair landschap dat ontstaat door deze samenwerking vanuit verschillende disciplines.

De gemene deler in het werk van Den Boer, Grässli en De Wit is hun focus op het landschap en hoe de mens zich hiertoe kan verhouden. Het landschap wordt op verschillende manieren benaderd: met het lichaam via beweging, visuele waarneming en registratie, abstractie en vervorming. Tijd en plaats vallen niet altijd meer samen. Er ontstaat een spanningsveld tussen aan- en afwezigheid van de waarnemer en van het landschap. De drie kunstenaars ontginnen een nieuw gebied, een gebied dat ontstaat terwijl het in kaart wordt gebracht, in de nieuwe LocHal.

Praktisch

De expositie is altijd toegankelijk tijdens de openingsuren van de LocHal.