Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

In deze roerige tijden komt er steeds meer aandacht voor de jongeren in onze samenleving. De coronapandemie heeft benadrukt dat verschillen in kansen om een eigen leven op te bouwen alleen maar groter zijn. Jongeren staan onder druk in onze prestatiemaatschappij en de zorgen om hun mentale gezondheid en fysieke gezondheid zijn groot. Kijk maar naar de lange wachtlijsten in de GGZ, de Jeugdzorg die sterk onder druk staat, de woningmarkt, enzovoort.

Toegang tot en deelname aan kunst en cultuur is niet voor ieder mens een gegeven en dat zou het wel moeten zijn. Want kunst en cultuur dragen bij aan identiteitsvorming, cognitieve ontwikkeling, stressreductie, zingeving en sociale contacten. Daarom werken wij als Kunstloc Brabant aan de toegankelijkheid van kunst en cultuur in het onderwijs en in de vrije tijd. Dat doen we in samenwerking met het onderwijs en kunst- en cultuuraanbieders. Maar het is erg belangrijk dat we dat ook doen met de nieuwe generatie zelf. Daarom brengen we deze publicatie uit waarin vier jongeren aan het woord zijn en vertellen wat kunst en cultuur voor hen betekent.

Werk je ook aan de toegankelijkheid van kunst en cultuur voor iedereen?

Neem contact met ons op. Wij werken graag met je samen, gaan met je in gesprek en delen jouw kennis, want alleen door samen te werken komen we een stapje verder.