Grote impact coronacrisis

Onderzoek toont aan dat de impact van de coronacrisis zeer groot is. 33% van de Brabantse professionele kunstenaars, makers en cultureel ondernemers en 36% van de culturele instellingen en organisaties geeft dat aan. Voor professionele kunstenaars, makers en cultureel ondernemers heeft het wegvallen van opdrachten (67%) de meeste impact. Met als gevolg dat 54% geen omzet heeft. Bij culturele instellingen en organisaties ligt dat anders. Bij hen heeft de verplichte sluiting door de maatregelingen van de overheid en het wegblijven van publiek en bezoekers (80%) de meeste impact. Met ook voor hen geen omzet als gevolg (79%). Dat blijkt uit het onderzoek dat Het Pon & Telos en Pyrrhula Research Consultants in maart 2021 heeft uitgevoerd in opdracht van Kunstloc Brabant. 

Wat moet er gebeuren en hoe gaat dat helpen?

Daarom is het nu tijd dat professionele kunstenaars en zzp'ers in de culturele sector en culturele organisaties inzicht krijgen in hun cultureel ondernemerschap. Wij kunnen daarbij helpen met de ondernemersscan. Deze scan is gebaseerd op acht ondernemersprofielen. Hiermee krijgen kunstenaars en zzp’ers in de culturele sector en culturele organisaties inzicht in hun sterke en minder sterke kanten. Dit zelfinzicht zet aan tot ontwikkeling. Zodat cultureel ondernemers in de toekomst wendbaar en weerbaar zijn als zich onverwachte omstandigheden voordoen.  

Doe nu de ondernemersscan!

Advies over ondernemerschap

Kunstenaars en zzp’er in de culturele sector en culturele organisaties kunnen bij ons terecht voor een adviesgesprek over hun ondernemerschap. Zo kunnen ze praten over hun businessplan, hun begroting of het vinden van een nieuwe doelgroep. En over financieringsmogelijkheden die interessant zijn. Met de Quick Scan op onze website ontdekken kunstenaars, zzp'ers en culturele organisaties binnen vijf minuten welke adviseur van Kunstloc kan helpen hun ondernemerschap een boost te geven. 

Naar de Quick Scan

cultureel ondernemerschap