Kennis & advies


Creatief thuisonderwijs voor kinderen en jongeren
Hoe stimuleer je ook bij thuisonderwijs de creativiteit van kinderen en jongeren?


Handboek kunsteducatie: Mijn beste idee komt nog
Een praktisch hulpmiddel voor iedereen die educatiemateriaal ontwikkelt bij een voorstelling, expositie of andere kunstervaring.


Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024
De CmK regeling focust zich op het verbeteren van de kwaliteit van cultuureducatie in het primair en voortgezet onderwijs. Kunstloc vertegenwoordigt als penvoerder alle Brabantse gemeenten buiten de B5.


Kunstaanbod voor primair onderwijs
Geselecteerd landelijk kunstaanbod voor het primair onderwijs.


Monitor cultuureducatie 2020
Inzicht in de verschillende actoren die samen met het onderwijs werken aan de verbetering van kwalitatief cultuuronderwijs.


Lang leve de vragenstellers
We houden van nieuwsgierige aagjes. Voor de ontwikkeling van deze nieuwsgierige houding bij kinderen en jongeren is cultuureducatie essentieel. Het daagt hen uit om open vragen te stellen.


Het Fundament - grondslag van De Cultuur Loper
De drie peilers van De Cultuur Loper zijn een filosofie, een coachende houding en een traject. In Het Fundament worden deze drie peilers nader uitgediept.


Geef kunst & technologie een plek in het cultuuronderwijs
Hoe zet je kunst & technologie in voor betekenisvol cultuuronderwijs? Ontdek de doorlopende leerlijn kunst & technologie.


(Dit is geen) toolbox co-creatie
Co-creatie is de ultieme vorm van klantparticipatie. Klantparticipatie verandert van de klant een aantal opties geven, via het samen ontwikkelen met de klant, tot het faciliteren van de klant om samen/zelf te ontwikkelen.


Gesprekstechnieken voor cultuuraanbieders
Het gespreksinstrument is bestemd voor aanbieders van cultuur aan het onderwijs. Het instrument kan worden ingezet bij het voeren van klantgerichte en co-creatieve gesprekken over cultuureducatie met scholen.


De kwaliteit van buitenschoolse cultuureducatie
Organisaties laten zien hoe zij kwaliteit waarborgen in hun cursusaanbod voor buitenschoolse cultuureducatie.


Goede ideeën moet je delen
Organisaties voor buitenschoolse cultuureducatie delen hun ervaringen met het overdraagbaar maken van projecten.


Goed werkgeverschap in een flexibele sector
Een gezonde organisatie begint met tevreden werknemers. Wat zijn succesfactoren op het gebied van werkgeverschap bij buitenschoolse cultuureducatie?


Samenwerking in buitenschoolse cultuureducatie
Samenwerking met gemeenten, andere organisaties en partijen buiten je eigen sector kunnen je positie verstevigen. We gingen voor je op zoek naar succesfactoren en tips.


3 adviezen voor innovatie
Hoe kunnen cultuureducatie-organisaties zich aanpassen aan de snel veranderende wereld? Drie adviezen op een rij.


De opleiding Post hbo cultuurbegeleider
Ben je icc'er en wil je verdieping voor vakinhoudelijke kennis en het ontwikkelen van eigen leerlijnen? Dan is de opleiding Post Hbo cultuurbegeleider iets voor jou.


Met de klas naar het theater
Met Vlaamse evidentie of Brabants toeval? Drie factoren die leiden naar een duurzaam schoolvoorstellingsbezoek.


Cultuur en lezen hand in hand
De Cultuur Loper en de Bibliotheek op School worden op veel scholen als aparte programma’s uitgevoerd. Hoe kunnen deze trajecten elkaar maximaal versterken?


Toegankelijkheid van je aanbod in buitenschoolse cultuureducatie
Als organisatie doe je enorm je best om een mooi aanbod neer te zetten. Hoe zorg jij dat jouw activiteiten toegankelijk zijn én blijven voor iedereen?


3 tips voor duurzame aanpak buitenschoolse cultuureducatie
Hoe zorg je voor een duurzame aanpak van cultuureducatie in de vrije tijd? Drie tips van succesvolle organisaties voor buitenschoolse cultuureducatie.